Η αποθήκευση του ποδηλάτου μέσα στο σπίτι είναι τις περισσότερες φορές μεγάλη πρόκληση ιδεών, κυρίως όταν πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα. Αντί λοιπόν να αναβάλλουμε την αγορά ενός ποδηλάτου λόγω έλλειψης χώρου, ας δούμε μερικές έξυπνες ιδέες για την τοποθέτησή του, όταν δεν χρησιμοποιείται!

Η απλή ανάρτησή του από τον τοίχο είναι ίσως η πιο απλή λύση. Οριζόντια, κάθετα ή ακόμα και διαγώνια, κάτω από τη σκάλα!

Η ανάρτησή του όμως, μπορεί να γίνει και από την οροφή – αρκεί να είναι στέρεη και όχι μια απλή ψευδοροφή. Είτε από την καλή είτε από την ανάποδη!KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA 05

Η βάση στήριξής του μπορεί να αποτελεί και αποθηκευτικό χώρο! Τί θα λέγατε αν συνδυαζόταν με ράφια και κρεμάστρα και γινόταν ένα χρηστικό έπιπλο κοντά στην είσοδο του σπιτιού;

Το αγαπημένο μας αντικείμενο μπορεί να πάρει την θέση ενός άλλου διακοσμητικού στοιχείου, (π.χ. πίνακας ζωγραφικής) στον τοίχο ή ακόμα και μπροστά στο παράθυρο! Έτσι, τα παιχνίδια του φωτός και της σκιάς θα φέρουν το ίχνος του ποδηλάτου και στο δάπεδο και σε κάποιον άλλο κατακόρυφο χώρισμα!

Η θέση σας επάνω στο ποδήλατο μπορεί να διατηρηθεί ακόμα και μέσα στο σπίτι, αρκεί να το συνδυάσετε με έναν πάγκο στο κατάλληλο ύψος ώστε να μπορείτε να τρώτε, να γράφετε ή να δουλεύετε άνετα ή… σχεδόν άνετα!

Tip: Η αποθήκευση του ποδήλατου μέσα στο σπίτι, κάνει καλό και στο ίδιο το ποδήλατο, εφόσον κάθε φορά που το βάζουμε στο σπίτι το καθαρίζουμε κι έτσι διατηρούνται σε καλή κατάσταση τα εξαρτήματά του!

Δείτε περισσότερες ιδέες στη σελίδα μας στο Facebook!

Χρύσα Μαρτίνη

Interior Design

Μελέτες Αρχιτεκτονικής + Διακόσμησης

www.in-designs.gr