Γιατί η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά!

Ο νεροχύτης είναι το μοναδικό μέρος στο σπίτι από όπου περνούν όλα τα τρόφιμα. Οπότε πρέπει να τον διατηρείς διαρκώς πεντακάθαρο και να τον προσέχεις. Για αυτό το λόγο, διάβασε τα παρακάτω tips και θα ξενοιάσεις για πάντα!

Διώξε το λίπος! Μην το αφήνεις για αύριο αν το δεις να μαζεύετε στο νεροχύτη γιατί θα γίνει σκληρότερο και θα είναι πολύ πιο δύσκολο να το αφαιρέσεις. Συν σε όλα αυτά, το γεγονός πως θα βουλώσει και το σιφόνι!

-Να προτιμάς κρεμώδη καθαριστικά. Δεν προκαλούν γρατζουνιές ενώ το αποτέλεσμα είναι καλύτερο καθώς απομακρύνουν αποτελεσματικότερα τα λίπη.

-Μεγάλη προσοχή στο σημείο πίσω από την βρύση. Αν έχεις ξύλινο πάγκο να το στεγνώνεις πάντα το συγκεκριμένο σημείο καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σαπίσει ο πάγκος!

-Το κλειδί είναι το… σιγύρισμα! Καθάριζε τον νεροχύτη σου καθημερινά, ώστε να αποφύγεις μεγαλύτερα προβλήματα μακροπρόθεσμα.

-Δώσε σημασία στο είδος του νεροχύτη που έχεις. Το κάθε υλικό θέλει διαφορετικό τρόπο καθαρίσματος. Οι κεραμικοί πρέπει να πλένονται με ζεστό σαπουνόνερο, ενώ οι επίμονοι λεκέδες αφαιρούνται με ξύδι.

ανοξείδωτος νεροχύτης θαμπώνει με το πέρασμα του χρόνου. Για να γυαλίζει, τρίψε τον νεροχύτη με ένα πανί έχοντας πάνω του μαγειρική σόδα.

-Το μυστικό για τα άλατα είναι το λευκό ξύδι. Ανακάτεψε δυο κουταλιές ξύδι με μια κουταλιά αλάτι και τρίψε στο σημείο με τα άλατα για να τα δεις να εξαφανίζονται!

Διάβασε ΕΔΩ πως να πλένεις τις κουρτίνες χωρίς να χρειάζονται σιδέρωμα