Τρείς μέρες πριν από τα Χριστούγεννα! Το σπίτι έχει ήδη φορέσει τα γιορτινά του και έφτασε η ώρα να σκεφτώ τις τελευταίες πινελιές για να εντυπωσιάσω τους καλεσμένους μου!

Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν συνέχεια στην κουζίνα για να ετοιμάσω διάφορα γλυκίσματα που χρησιμοποίησα είτε ως στολίδια, είτε ως συνοδευτικά του καφέ! Ήρθε η ώρα λοιπόν, να κρεμάσω τα εργαλεία μου και να προϊδεάσω τους φίλους μου για τις ζαχαροπλαστικές μου ικανότητες!

Τα φαγητά και τα γλυκά είναι προγραμματισμένα. Με τί όμως θα υποδεχθώ τους φίλους μου; Ίσως ένα αναψυκτικό με εμφάνιση έκπληξη! Πώς θα το πετύχω αυτό; Μα με τη βοήθεια του εποχιακού ροδιού! Θα φτιάξω παγάκια προσθέτοντας σπόρους από ρόδι και το αποτέλεσμα απολύτως εορταστικό!Το τραπέζι των Χριστουγέννων έχει απαιτήσεις. Δεν πρόκειται για ένα απλό γεύμα κι έτσι χρειάζεται περισσότερη φροντίδα. Εκτός από τα σερβίτσια που θα τοποθετήσουμε προσεκτικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε τα κεριά και τα φυτά (όπως κλαδιά ελάτου, γκι, ή ακόμη και κουκουνάρια ή cranberries) για να δημιουργήσουμε μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Αν διαθέτουμε λίγο περισσότερο χρόνο, μπορούμε να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας, ντύνοντας με κορδέλες τις καρέκλες της τραπεζαρίας ή φτιάχνοντας προσωπικές ευχετήριες κάρτες για τον καθένα.

Το κόκκινο είναι το χρώμα των Χριστουγέννων. Αν ανήκει και στα αγαπημένα μας χρώματα, είναι η ώρα να το αποδείξουμε και χωρίς φόβο για υπερβολές. Κόκκινοι φιόγκοι, κόκκινες σημειώσεις, κόκκινα ζαχαρωτά, κόκκινα κουτιά δώρων και ό,τι άλλο βάλει ο νους μας!

Κι αυτά τα Χριστούγεννα ποντάρετε στο κόκκινο και δεν θα χάσετε!

Δείτε περισσότερες ιδέες στη σελίδα μας στο Facebook!

Χρύσα Μαρτίνη

Interior Design

Μελέτες Αρχιτεκτονικής + Διακόσμησης

www.in-designs.gr