“Οι σχεδιαστές της ΙΚΕΑ σκέφτηκαν ελληνικά”, αυτό πέρασε από το μυαλό μου όταν βρεθήκαμε στην παρουσίαση για το νέο σύστημα κουζινών METOD που έφτασε στα καταστήματα ΙΚΕΑ. Μπορεί να μην είμαι εξοικειωμένη με τη σουηδική κουλτούρα αλλά στην Ελλάδα σίγουρα η κουζίνα αποτελεί το βασικό δωμάτιο του σπιτιού, όχι μόνο επειδή εκεί είναι ο χώρος προετοιμασίας των γευμάτων, αλλά και γιατί συχνά αντικαθιστά το σαλόνι αφού εκεί συγκεντρώνεται η οικογένεια και οι παρέες και ανταλλάσσουν τα νέα τους.

Έτσι, μια κουζίνα εκτός από λειτουργικότητα θα πρέπει να χαρακτηρίζεται και από καλαισθησία. Αυτή ακριβώς είναι η αποστολή των METOD: Να αποδείξουν πως η χρηστικότητα, η αισθητική αλλά και η διάρκεια ζωής μπορούν να συνδυαστούν σε ένα σύστημα κουζίνας.

Λευκή κουζίνα METOD IKEA

Λευκή κουζίνα METOD IKEA

Για του λόγου το αληθές, η ΙΚΕΑ διοργάνωσε μια πρωτότυπη παρουσίαση στο κατάστημα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, με την Κατερίνα Ζαρίφη, καλώντας τους Άκη Πετρετζίκη, Μύρωνα Στρατή, Ευθύμη Ζησάκη και Έλενα Παπαβασιλείου, να μαγειρέψουν νόστιμες συνταγές στις κουζίνες METOD!

Ο γνωστός σεφ ανέλαβε να μαγειρέψει μαζί με τους καλεσμένους του μια ποικιλία εδεσμάτων και παράλληλα να φανερώσει σε όλους του παρευρισκομένους (Δημοσιογράφοι, bloggers, μέλη του προγράμματος ΙΚΕΑ FAMILY αλλά και πολλοί επισκέπτες) όλες τις λειτουργικές ευκολίες και καινοτομίες που προσφέρει το νέο σύστημα κουζινών METOD.

Η Έλενα Παπαβασιλείου μαγειρεύει στην κουζίνα METOD

Η Έλενα Παπαβασιλείου μαγειρεύει στην κουζίνα METOD

Γιατί οι κουζίνες METOD διαθέτουν…μέθοδο; Γιατί εκτός από το λειτουργικό σχεδιασμό των ντουλαπιών, διαθέτει πολλές χρηστικές λεπτομέρειες που διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητα όπως ο κρυφός φωτισμός που συναντούμε στο εσωτερικό των ντουλαπιών αλλά και των συρταριών αλλά και το άκρως πρακτικό σύστημα διαλογής των απορριμάτων.

Γιατί οι κουζίνες METOD διαθέτουν…μεθοδική καλαισθησία; Διότι μπορεί οι κουζίνες METOD να διατίθενται σε δύο βασικά στυλ, μοντέρνο και παραδοσιακό, οι 21 διαφορετικοί χρωματισμοί και η ποικιλία σε πάγκους διαμορφώνουν μια κουζίνα “κομμένη και ραμμένη” στο προσωπικό σας στυλ.

Γιατί οι κουζίνες METOD κάνουν…μεθοδική οικονομία; Χάρη στον κρυφό φωτισμό με λαμπτήρες LED, καταναλώνεται minimun ενέργεια και αυτό σημαίνει χαμηλότερα νούμερα στο λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά και προστασία στο περιβάλλον.

Γιατί οι κουζίνες METOD…θα μας ακολουθούν μεθοδικά για πολλά χρόνια; Το σύστημα κουζινών METOD συνοδεύεται από 25 χρόνια δωρεάν εγγύηση από την IKEA.

Ο Μύρωνας Στρατής δοκιμάζει τις ικανότητες του στη μαγειρική στην κουζίνα METOD

Ο Μύρωνας Στρατής δοκιμάζει τις ικανότητες του στη μαγειρική στην κουζίνα METOD

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα με τις ιδέες για κουζίνα στο site της IKEA αλλά και να παρακολουθήσετε απόσπασμα από την παρουσίαση με την Κατερίνα Ζαρίφη κάνοντας κλικ εδώ.

Σκεφτείτε METOD-ικα και αποκτήστε τη κουζίνα των ονείρων σας στις πάντα χαμηλές τιμές ΙΚΕΑ και μέχρι 30/6, σε 36 άτοκες δόσεις (για αγορά κουζίνας άνω των 1500€)!