Πρόσφατα μου χάλασε το ψυγείο και στην αναζήτησή μου για νέο, βρήκα σε κάποια εταιρεία όψεις με σημαίες.

Έτσι, μου ήρθε η ιδέα να κάνω και μια νέα διακόσμηση στο σπίτι με θέμα τις σημαίες ή άλλα μοτίβα και εικόνες που θυμίζουν τα ταξίδια μας!

Οι επεμβάσεις μας μπορούν να είναι είτε σε θέμα χώρου, είτε σε θέμα μεμονωμένων αντικειμένων. Αυτό που συνήθως βλέπουμε είναι οι φωτοταπετσαρίες με εικόνες από Νέα Υόρκη ή από Λονδίνο.

Άλλοτε, χρησιμοποιούμε χάρτες γεωγραφικούς.

Άλλοτε, χάρτες του μετρό!

Ακόμα και οι ίδιες οι σημαίες μπορούν να γίνουν θέμα του τοίχου!

Για τους τολμηρούς, το βασικό έπιπλο του καθιστικού, ο καναπές, μπορεί να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το στυλ διακόσμησης.

Οι πιο διακριτικοί, ίσως επιλέξουν ένα μικρότερο κομμάτι ή συνδυασμό, για να τονίσουν τον πατριωτικό χαρακτήρα της διακόσμησης.

Παλιά μας έπιπλα μπορούν να αποκτήσουν νέο χαρακτήρα με αλλαγή ταπετσαρίας στα εθνικά χρώματα της χώρας που προτιμάμε.

Μπορούμε και μόνοι μας να βάψουμε παλιά έπιπλα με τα εθνικά σύμβολα που μας αρέσουν.

Ένα σωρό άλλα αντικείμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μας θυμίζουν αγαπημένους τόπους. Πάρτε μια ιδέα από κουρτίνες, χαλιά, παπλώματα, φωτιστικά, θήκες και ένα σωρό μαξιλαράκια!

Tip: Καλό είναι να μην μπερδεύουμε διαφορετικές χώρες σε αυτό το είδος styling. Επίσης, αν υπάρχουν αναμνηστικά αντικείμενα που θέλετε να εκθέσετε, θα σας συμβούλευα να τα τοποθετήσετε όλα μαζί σε μια γωνιά και όχι να τα μοιράσετε στο χώρο, γιατί έτσι προβάλλονται καλύτερα.

Δείτε περισσότερες ιδέες στη σελίδα μας στο Facebook!

Χρύσα Μαρτίνη

Interior Design

Μελέτες Αρχιτεκτονικής + Διακόσμησης

www.in-designs.gr