Απέκτησες/νοίκιασες/βρέθηκες ή αποφάσισες να ανακαινίσεις το σπίτι σου και το ερώτημα είναι ποιο θα είναι το στυλ της διακόσμησης στο οποίο θα βασιστείς (σε περίπτωση που δεν σου περάσει από το μυαλό το συγκεκριμένο ερώτημα μπορεί να καταλήξεις με ένα σπίτι – γιουσουρούμ αλλά και αυτό έχει τη χάρη του…).

Παρακάτω θα βρεις τα 5 βασικά στυλ που αποτελούν σύγχρονη τάση στη διακόσμηση για να σε βοηθήσουμε να πάρεις τη σωστή απόφαση σύμφωνα με το χαρακτήρα και το γούστο σου:

  1. Ρουστίκ ύφος

Το βουκολικό lifestyle είναι τάση. Ξύλινες επιφάνειες, όπως το ταβάνι και τα πατώματα, πέτρα, ακατέργαστα τοιχώματα, απλές γραμμές στα έπιπλα ή παραδοσιακά έπιπλα, χρώματα γήινα και ουδέτερα, και ελάχιστα διακοσμητικά στοιχεία όπως πίνακες και γλυπτά. Το ρουστίκ στυλ ταιριάζει στους ανθρώπους που θέλουν το σπίτι τους να αποπνέει ζεστασιά, οικειότητα και άνεση.

  1. Μίνιμαλ & μοντέρνο ύφος

Η κυριαρχία του λευκού, του μαύρου και του γκρι. Αυστηρές γραμμές στα έπιπλα, έντονα μεταλλικά και γυάλινα στοιχεία στο ντεκόρ. Σοφιστικέ και κομψό ύφος διακόσμησης.

  1. Το Σκανδιναβικό στυλ

Οι Σκανδιναβοί δεν κατέκτησαν μόνο τις πρωτιές στην αστυνομική λογοτεχνία, αλλά και στη διακόσμηση. Φως και ζωντανά χρώματα! Λευκό, Ανοιχτή απόχρωση ξύλου όπως η σημύδα, πινελιές χρώματος σε διακοσμητικά αντικείμενα και χαλιά. Το σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης ταιριάζει σε εκείνους που αναζητούν μια μία μινιμαλιστική και συνάμα ζεστή ατμόσφαιρα.

  1. Το βιομηχανικό στυλ

Ξεκίνησε ως τάση στη διακόσμηση των loft που στεγάζονταν σε παλιές βιοτεχνίες. Μεγάλοι, ενιαίοι χώροι, στοιχεία παρακμής, σκληρές επιφάνειες, υλικά όπως το ατσάλι, τα τούβλα και το πλαστικό μπερδεύονται μεταξύ τους. Λιτές γραμμές και άνεση στο χώρο δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και εκλεπτυσμένου design.

 

  1. To νέο ρετρό στυλ

Ντεκόρ παλαιότερων δεκαετιών, ειδικά τα 60s και τα 70s, ενσωματώνονται στα καινούργια σπίτια. Επίσης, τα έπιπλα –αντίκες προσθέτουν ρετρό ύφος σε σύγχρονους μίνιμαλ χώρους. Ιδανικό για όσους αγαπούν τα ζωντανά χρώματα, τις έντονες αντιθέσεις και έχουν νοσταλγική διάθεση.