Φθινόπωρο. Οι πρώτες στάλες της βροχής, ένας ζεστός καφές, καλή παρέα και το σπίτι γίνεται ξανά ο παράδεισός μας! Τι μπορεί να χαλάσει αυτή την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα; Η διαδικασία οργάνωσης της ντουλάπας που μοιραία θα προκύψει με τη μετάβαση από την καλοκαιρινή στη χειμερινή γκαρνταρόμπα. Έτσι, η ΙΚΕΑ σκέφτηκε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να διεξάγει σεμινάρια οργάνωσης ντουλάπας υπό την καθοδήγηση της Βάλιας Νούσια, συνεργάτη της εκπομπής Joy, τα οποία είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν τα μέλη του προγράμματος ΙΚΕΑ FAMILY  αλλά και εμείς!

Τι αποκομίσαμε λοιπόν από το εν λόγω σεμινάριο και τις συμβουλές της κυρίας Νούσια;

Η κ.Βάλια Νούσια

Η κ.Βάλια Νούσια

Καταρχάς, η γκαρνταρόμπα μας διαμορφώνεται από την προσωπικότητα, την επαγγελματική και κοινωνική μας ζωή. Τι γίνεται όταν αυτή η έκφραση του «είναι» και της καθημερινότητας μας, ο ρουχισμός μας δηλαδή, δεν χωράει στην ντουλάπα μας;

Μία λύση είναι να εκμεταλλευτούμε τις γωνίες. Στην ΙΚΕΑ μπορείτε να βρείτε το σύστημα ντουλάπας Pax που διαθέτει γωνιακό ντουλάπι και έτσι κερδίζετε + μισό χώρο αποθήκευσης.

Ντουλάπα Pax IKEA

Ντουλάπα Pax IKEA

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα στα ελληνικά σπίτια είναι οι μικρές κρεβατοκάμαρες που καθιστούν σχεδόν αδύνατη την εγκατάσταση κομοδίνου και στις δύο πλευρές του κρεβατιού γιατί δεν χωράει να ανοίξει η πόρτα της ντουλάπας. Τη λύση σε αυτή την περίπτωση δίνει η ντουλάπα με συρόμενα φύλλα.

Ντουλάπα με συρόμενα φύλλα Pax IKEA

Ντουλάπα με συρόμενα φύλλα Pax IKEA

Αν η αλλαγή της ντουλάπας είναι αδύνατη, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε χώρο του επίπλου που ήδη έχουμε. Αν για παράδειγμα η ντουλάπα μας έχει μεγάλο βάθος, μια συρόμενη ράγα με τα ρούχα να τοποθετούνται σε κάθετη σειρά (όπως στα καταστήματα) θα μας προσφέρει τη δυνατότητα αποθήκευσης περισσότερων ρούχων.syromeni-raga-ikea

Το «κλειδί» είναι να εκμεταλλευτούμε κάθε χώρο της ντουλάπας, επισήμανε η Βάλια Νούσια. Σύμμαχος μας σε αυτή την προσπάθεια είναι οι έξυπνες λύσεις όπως η συρόμενη κρεμάστρα, οι θήκες παπουτσιών με διάφανη πρόσοψη που μας δίνουν τη δυνατότητα όχι μόνο να αξιοποιήσουμε το κάτω χώρο της ντουλάπας αλλά και να εντοπίζουμε εύκολα το ζευγάρι παπουτσιών που αναζητούμε δίχως να μεταφέρουμε σκόνη στα ρούχα.

Κουτί αποθήκευσης υποδημάτων Garnityr

Κουτί αποθήκευσης υποδημάτων Garnityr

Συρόμενη κρεμάστρα

Συρόμενη κρεμάστρα

Η αποθήκευση δεν περιορίζεται στο χώρο της ντουλάπας καθώς χάρη στις ειδικές θήκες αποθήκευσης των ρούχων που μπορούν να τοποθετηθούν και κάτω από το κρεβάτι.

Skubb κουτιά ΙΚΕΑ

Skubb κουτιά ΙΚΕΑ

Πολύ ενδιαφέρον είχε η συμβουλή που έδωσε η κυρία Νούσια για την οργάνωση της παιδικής ντουλάπας καθώς όπως επισήμανε πρέπει «να διαμορφωθεί με τα μάτια των παιδιών» που σημαίνει πως τα ρούχα θα πρέπει να τοποθετούνται σε κρεμάστρες σε εναρμόνιση με το οπτικό πεδίο των παιδιών έτσι ώστε να βρίσκει εύκολα τα ρούχα του και να ευνοείται η αυτονομία του στο ντύσιμο. Οι μαμάδες μπορούν στο πάνω μέρος της ντουλάπας να τοποθετούν σε θήκες είδη όπως οι πετσέτες και τα σεντόνια-παπλώματα.

Ντουλάπα Stuva για παιδικό δωμάτιο

Ντουλάπα Stuva για παιδικό δωμάτιο

Εύκολο πράγμα να είσαι παιδί, τι γίνεται όμως όταν είσαι γυναίκα και έχεις δεκάδες κοσμήματα, φουλάρια και άλλα αξεσουάρ; Η ΙΚΕΑ μάλλον κρύβει πολλά γυναικεία μυαλά γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η σύλληψη για την ειδική θήκη για κοσμήματα, τα διάφανα διαχωριστικά συρταριών (ιδανικά και για την τακτοποίηση των εσωρούχων), τα άγκιστρα που μπορούν να κρεμαστούν στα φύλλα της ντουλάπας για να αποθηκεύουμε τις τσάντες μας και η κλασσική αγαπημένη κρεμαστή πλεκτή θήκη με στρογγυλές υποδοχές που είναι ιδανική για την τακτοποίηση των φουλαριών.

Τέλος, επειδή η οργάνωση της ντουλάπας είναι «Out of the Box» υπόθεση (όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται αυτό), η Βάλια Νούσια είχε μερικά δημιουργικά tips να μοιραστεί μαζί μας όπως:

Ότι μπορούμε να ακουμπήσουμε τα καπέλα μας σε στιβαρά κηροπήγια και έτσι όχι μόνο να τα τακτοποιήσουμε αλλά και να διακοσμήσουμε το χώρο.

Κηροπήγιο Ersatta

Κηροπήγιο Ersatta

Όπως επίσης πως οι αγαπημένες ψηλές μπότες από μαλακό δέρμα (όπως το σουέντ) διατηρούν το σχήμα τους αν τοποθετήσουμε μέσα τους γυάλινα μπουκάλια.

Κι επειδή οι ιδέες οργάνωσης δεν σταματούν στο τμήμα με τις ντουλάπες και λύσεις αποθήκευσης της ΙΚΕΑ, αν κάνουμε μια βόλτα στο τμήμα μπάνιου θα εντοπίσουμε μεταλλικές ράγες για πετσέτες που είναι ιδανικές για να κρεμάσουμε τα κοσμήματα μας.

Ράγα μπάνιου Grundtal

Ράγα μπάνιου Grundtal

Λύσεις ΙΚΕΑ όσες και οι ιδέες! Η οργάνωση της ντουλάπας δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο δημιουργική!IMG_9826

…και μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα IKEA Family γιατί πάντα διοργανώνεται κάποιο νέο σεμινάριο που βελτιώνει την καθημερινότητα μας!