Το σπίτι είναι η γωνία του καθενός για να χαλαρώνει και να ζει με τον δικό του τρόπο. Εμείς βρήκαμε 10 πράγματα για να κάνεις σπίτι σου και να φτιάξεις την διάθεση σου!

-Κάτσε σιωπηλή για λίγο

Μπορείς να το πεις και διαλογισμό αν θες. Το tip αυτό είναι τόσο απλό και αποτελεσματικό. Πήγαινε στην αγαπημένη σου γωνία στο σπίτι και κάτσε σιωπηλή.  Με ρυθμικές ανάσες προσπάθησε να καθαρίσεις το μυαλό σου και αυτόματα θα δεις όταν ανοίξεις τα μάτια τα πάντα ομορφότερα και πάνω από όλα πιο ήρεμα!

-Μην ξεχνάς τα… νερά

Το Ζεν, η φιλοσοφία των Κινέζων για καλή και ήρεμη ζωή, θέλει πολλά… νερά στο σπίτι! Μην ξεχνάς το νερό στο σπίτι αλλά και μην ξεχνάς να το πίνεις, καθώς μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή σου, όσο απλό και αν σου φαίνεται.

-Καθάρισε ένα μέρος

Συνήθως βαριέσαι να καθαρίσεις το σπίτι όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να βγουν βόλτα οι… νυχτερίδες! Καθάρισε ένα μέρος του σπιτιού σου, πχ το μπάνιο, για να νιώσεις και εσύ καλά για την δουλειά που έκανες αλλά και για την υγιεινή σου.

-Οργανώσου…

Ισχύει ότι και παραπάνω για την καθαριότητα. Ξεκίνα από κάτι απλό, όπως το συρτάρι σου με τα ρούχα. Ή από την τσάντα σου. Αυτό θα αυξήσει την διάθεση σου, καθώς η οργάνωση σε κάτι σε ηρεμεί και δεν σε κάνει να… αγχώνεσαι για να βρεις κάτι!

-Οι γλάστρες κάνουν καλό

Σπίτι χωρίς πράσινο είναι… αφιλόξενο! Αφιέρωσε λίγο χρόνο στην κηπουρική και τις γλάστρες σου. Ακόμη και αν ζεις σε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα χωρίς μπαλκόνι ή χώρους, προσπάθησε να κρατάς κάπου κάποιο μικρό γλαστράκι. Η κηπουρική είναι από τις ασχολίες που μπορεί να σε ωφελήσει και να σε χαλαρώσει ακόμη και τη δυσκολότερη μέρα.

-Σχεδίασε τις διακοπές

Είτε μπορείς να πας άμεσα, είτε όχι, ο σχεδιασμός των διακοπών είναι συχνότερα και καλύτερος από τις ίδιες! Κάτσε μισή ώρα στον υπολογιστή σου και αναζήτησε τον ιδανικό προορισμό για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Μόνο και μόνο η ιδέα των διακοπών θα σε κάνουν αυτόματα να πετάς στα… σύννεφα!

-Γέλα με την καρδιά σου

Βάλε μια κωμωδία στην τηλεόραση ή αστεία videos στο ίντερνετ. Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο ενώ αν το συνδυάσεις με όμορφες στιγμές στον χώρο σου, ανεβαίνει η διάθεση σου ενώ το βλέπεις σαν καταφύγιο στα δύσκολα, κάτι που είναι άλλωστε και ο στόχος.

-Παίξε με το κατοικίδιο σου

Η καλύτερη συντροφιά για μια όμορφη μέρα στο σπίτι είναι το κατοικίδιο σου. Δεν το λέμε εμείς, αλλά η επιστήμη. Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι με κατοικίδιο στο σπίτι ζουν περισσότερα χρόνια αλλά και πιο ευτυχισμένοι. Αφιέρωσε λίγο χρόνο στον τετράποδο φίλο σου και θα περάσουν οι ώρες χωρίς να το καταλάβεις!

-Κοιμήσου καλά…

Δεν χρειάζεται να δεις έρευνες και μελέτες για να μάθεις πως ο καλός ύπνος είναι το κλειδί για την μακροζωία! Φτιάξε το κρεβάτι σου με καθαρά σεντόνια και σκεπάσου με το πιο ζεστό πάπλωμα σου. Ο ύπνος αυτός θα είναι ότι έλειπε από τη ζωή σου, καθώς θα ξυπνήσεις ήρεμη και γεμάτη ενέργεια!

-Εκτίμησε τον χώρο σου…

Πολλές φορές έχουμε κάνει κάτι στο σπίτι μας που δεν μας αρέσει. Πρέπει, όμως να εκτιμούμε τον προσωπικό μας χώρο και να τον βελτιώνουμε διαρκώς. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εκτιμήσεις κάθε μικρή και μεγάλη πλευρά του σπιτιού σου, και να επαινείς τον εαυτό σου κάθε φορά που βελτιώνεις κάτι.