Οι Πασχαλινές μέρες έφτασαν και αρχίζουν τα παραδοσιακά έθιμα που αφορούν τη γιορτή αυτή. Λαμπάδες, τσουρέκια, βαμμένα αυγά και λουλούδια, εφόσον το Πάσχα τοποθετείται στην καρδιά της άνοιξης.

Φαντάζομαι ότι για τις λαμπάδες θα έχετε ήδη μεριμνήσει, είτε να τις αγοράσετε είτε να τις κατασκευάσετε, οπότε δεν θα ασχοληθούμε σήμερα. Όσο για τα τσουρέκια, μάλλον θα πρέπει να συμβουλευτείτε άλλη στήλη! Θα επικεντρωθούμε λοιπόν στα βαμμένα αυγά και στα λουλούδια. Εδώ μπορούμε να βάλουμε την δική μας πινελιά – μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά!

Ας δούμε μερικές ιδέες για το πώς μπορούμε να δώσουμε μια φρέσκια εικόνα στο παραδοσιακό έθιμο των πασχαλινών κόκκινων αυγών.

Το παιχνίδι των εντυπώσεων παίζεται σε δυο σημεία: στα ίδια τα αυγά και στην τοποθέτησή τους.

Τα αυγά..

Φέτος η μόδα και το styling θα περάσει ακόμα και στο παραδοσιακό αυτό έθιμο. Τι φοριέται και τι χρησιμοποιείται στην διακόσμηση; Οι pastel αποχρώσεις, τα φυσικά υλικά, τα pois και τα ριγέ, τα diy και το lettering!

Τα αυγά μπορούν να βαφούν αμιγώς, να βαφτούν με πινέλο ή να παραμείνουν άβαφα. Μπορούμε  να προσθέσουμε άλλα υλικά επάνω, όπως αυτοκόλλητα, πούλιες, χρυσόσκονη, σπάγκο, κορδέλες ή κλωστές.

Για δείτε…

Και τα καλάθια..

Για την τοποθέτησή τους, εκτός από τις έτοιμες εορταστικές θήκες, μπορούμε να φτιάξουμε εύκολες κατασκευές που θα συνδυάζονται και με το στυλ που έχουμε δώσει στα αυγά. Η τάση, όπως προαναφέρθηκε, είναι επιστροφή στα φυσικά υλικά. Τι πιο φυσικό λοιπόν, από μερικά κλαδάκια ή αποξηραμένα χόρτα που θα σχηματίσουν φωλίτσες για τα αυγά; Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι χάρτινες συσκευασίες των αυγών όταν τις επεξεργαστούμε με διάφορα χρώματα. Ο συνδυασμός τους όμως με λουλούδια πιστεύω ότι παραμένει μια από τις ομορφότερες προτάσεις εφόσον εκτός από την χρωματική τους παλέτα, μας ενθουσιάζει και το άρωμα των λουλουδιών.

Αφιερώστε λοιπόν λίγο χρόνο και κάντε τους άλλους να χάσουν ..τα αυγά και τα καλάθια με την διακόσμησή σας!:-)

Δείτε περισσότερες ιδέες στη σελίδα μας στο Facebook!

Χρύσα Μαρτίνη

InteriorDesign

Μελέτες Αρχιτεκτονικής + Διακόσμησης

www.in-designs.gr