Υπάρχουν κάποια πράγματα που αλλάζουν στη ζωή σου όταν μένεις μόνος. Πρακτικά θέματα, όπως το πλύσιμο και το σιδέρωμα των ρούχων (εκτός αν φεύγουν με sac voyage) στη μαμά, μαγείρεμα (εκτός αν έρχονται ταπεράκια από τη μαμά) και μαστορέματα (εκτός αν παίζει γκόμενος στο σπίτι ή έρχεται ο μπαμπάς).

Αλλαγές όμως γίνονται και στη διακόσμηση. Δεν είναι απαραίτητο να βρεις από την αρχή το διακοσμητικό στυλ που σε εκφράζει, αλλά σίγουρα όλοι κάναμε τις κάτωθι αλλαγές όταν μείναμε για πρώτη φορά στο δικό μας χώρο ή επιβάλλεται να κάνουμε:

Διπλό κρεβάτι με καλό στρώμα

Και ενώ περνάς τα φοιτητικά σου χρόνια επιδιώκοντας να ξενυχτήσεις όσο περισσότερο μπορείς, όταν μπαίνεις σε άλλη φάση ζωής: καθημερινή εργασία, “μένω μόνιμα, και όχι προσωρινά μόνος”, εκτιμάς την αξία ενός ευεργετικού και ξεκούραστου ύπνου. Έτσι, δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του κρεβατιού και του στρώματος. Το κρεβάτι εννοείται πως είναι διπλό γιατί ναι, όσο μεγαλώνεις δεν το βρίσκεις και τόσο ρομαντικό να κοιμάσαι με το ταίρι σου αγκαλιά σε μονό ή ημίδιπλο κρεβάτι.τι πρέπει να έχει το σπίτι

Ωραία σκεπάσματα γι’αυτό το κρεβάτι

Το αναφέραμε ήδη: ο ύπνος αποκτά άλλη βαρύτητα στην ενήλικη ζωή και έτσι εκτός από ένα καλό κρεβάτι και στρώμα, αναζητάς και το τέλειο, χουχουλιάρικο πάπλωμα και γενικά τα σκεπάσματα που θα ταιριάζουν και με την αισθητική σου, αφού έχεις κατανοήσει πλέον πόσο σημαντικός είναι ο συνδυασμός των υφασμάτων στην κρεβατοκάμαρα.

τι πρέπει να έχει το σπίτι

Σετ παπλωματοθήκης-σεντόνια Smorboll – IKEA

Ένα εξοπλισμένο φαρμακείο

Ένα από τα πράγματα που καθορίζουν έναν υπεύθυνο ενήλικα, είναι αν διατηρεί ένα επαρκώς εξοπλισμένο φαρμακείο στο σπίτι του. Το φαρμακείο θα πρέπει να περιλαμβάνει αυτοκόλλητους επιδέσμους, οινόπνευμα, αναλγητικά αλλά και άλλα φάρμακα, όπως διάλυμαπρόπολης για την επούλωση των πληγών.

τι πρέπει να έχει το σπίτι

Βιολογικό διάλυμα Πρόπολης Apivita. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για να βοηθήσει στην ανάπλαση και επούλωση της επιδερμίδας

Κάδρα για τις αφίσες ή τους πίνακες

Ναι, η εποχή όπου στερέωνες τις αφίσες με πινέζες, κολλητική ταινία ή blue tack έχουν περάσει προ πολλού.

τι πρέπει να έχει το σπίτι

Κορνίζες τοίχου Marietorp IKEA

Εργαλεία

Εντάξει, δεν μπορείς να γίνεις από τη μία μέρα στην άλλη ο Μπομπ ο Μάστορας, αλλά ένας κάβουρας και ένα κατσαβίδι πρέπει να υπάρχουν στο “ενήλικο” σπίτι.

Ολόσωμος καθρέφτης

Αν δεν υπάρχει ήδη εγκατεστημένος στο σπίτι που αγόρασες ή νοικιάζεις, τότε σίγουρα απόκτησε έναν. Όλοι οι άλλοι καθρέφτες θα σου δώσουν μια μερική αντίληψη της εμφάνισής σου, και πως να το κάνουμε, στην ενήλικη ζωή, δίνουμε περισσότερη έμφαση στην προσεγμένη εμφάνιση.

τι πρέπει να έχει το σπίτι

Ολόσωμος καθρέφτης Hemnes – IKEA

Ωραίες πετσέτες

Όπως συμβαίνει με τα σκεπάσματα, και οι πετσέτες παίζουν ρόλο στη διακόσμηση, και δεν θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση όταν φιλοξενείς κάποιον και του δώσεις να σκουπιστεί με πετσέτα Hello Kitty!

τι πρέπει να έχει το σπίτι

Πετσέτα μπάνιου H&M Home

Ένα φυτό εσωτερικού χώρου

Ναι, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ενήλικης ζωής είναι να αναλάβεις τη φροντίδα ενός φυτού που θα διατηρήσεις “ζωντανό”. Ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη είναι το κατοικίδιο ζώο. Αλλά αν δεν θέλεις να το διακινδυνεύσεις, ξεκίνα με το φυτό.τι πρέπει να έχει το σπίτι