Η διακόσμηση του σπιτιού είναι κάτι σαν το προσωπικό στυλ. Είναι η υπογραφή μας! Έτσι, στην ανάγκη μας να διαμορφώσουμε ένα χώρο που θα μας εκφράζει και θα μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα, συχνά μας οδηγεί να κάνουμε λάθη. Τα λάθη αυτά είναι αρκετά κοινά. Έτσι, συγκεντρώσαμε τα τέσσερα κυριότερα προς γνώση…και συμμόρφωση έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ο χώρος των ονείρων σας:

Λάθος #1: Θέλετε να τα κάνετε όλα ταυτόχρονα

Μπήκατε σε ένα νέο χώρο ή ανακαινίζετε τον παλιό και θέλετε να μοιάζει αμέσως με τις φωτογραφίες στα περιοδικά διακόσμησης. Σε αυτή την περίπτωση είναι χρήσιμο να θυμηθείτε τη λαϊκή παροιμία “Δεν χωρούν πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη”. Επομένως, μη βιαστείτε. Πάρτε το χρόνο σας να μελετήσετε το χώρο και ξεκινήστε από το δωμάτιο που σας είναι περισσότερο απαραίτητο και που θα σας κάνει να αισθανθείτε πως είστε “σπίτι”. Για κάποιους είναι το σαλόνι ή η κρεβατοκάμαρα και για κάποιους άλλους η κουζίνα.

Λάθος #2: Επιθυμείτε το τέλειο

Ακόμα και ο πιο καταξιωμένος διακοσμητής, έκανε αλλαγές στους χώρους που επιμελήθηκε. Για να φτάσετε το τέλειο (σε περίπτωση που δεν σας κάνει το καλό) θα χρειαστεί να κάνετε αρκετές διορθώσεις, οπότε οπλιστείτε με υπομονή.

Λάθος #3: Η παγίδα της μαζικής παραγωγής

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση επηρεάζει τα περισσότερα νοικοκυριά, το να εξοπλίσετε ένα ολόκληρο σπίτι με “προκάτ” έπιπλα είναι δελεαστικό. Επειδή το σπίτι δεν είναι σαν τα σύνολα ρούχων που αλλάζουμε ανά σεζόν, επενδύστε σε κάποια έπιπλα που είναι vintage ή που ήταν έρωτας από την πρώτη ματιά, που θα σας συνοδεύσουν ακόμα κι αν κάνετε πολλές μετακομίσεις, και συμπληρώστε με έπιπλα μαζικής παραγωγής. Μια ξύλινη βιβλιοθήκη, μια δερμάτινη πολυθρόνα, ένα χειροποίητο μπαούλο…έπιπλα και αντικείμενα από ακριβά υλικά και διαχρονική αξία.

Συνδυασμός νέων και vintage επίπλων

Συνδυασμός νέων και vintage επίπλων

Λάθος #4: Αποφεύγετε το mix & match

Αγοράζετε έπιπλα σε σετ, έτσι ώστε να είναι απόλυτα ταιριαστά μεταξύ τους, έτσι όμως κατορθώνετε να διαμορφώσετε έναν απρόσωπο χώρο. Μη φοβηθείτε να μπερδέψετε διακοσμητικά στυλ μεταξύ τους, ή παλιά με νέα αντικείμενα. Πειραματιστείτε, μην αγνοήσετε το έπιπλο ή τον πίνακα που σας κάνει “κλικ” επειδή πιστεύετε πως δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα διακοσμητικά αντικείμενα. Αν σας αρέσει πολύ θα βρείτε τον τρόπο να το εντάξετε…

Δερμάτινο σετ σαλονιού. Απόλυτα ταιριαστό αλλά βαρετό

Δερμάτινο σετ σαλονιού. Απόλυτα ταιριαστό αλλά βαρετό