Ως αρχιτέκτων και διακοσμήτρια, έχω δει αμέτρητες μακέτες με πολλά ευφάνταστα υλικά. Πριν 3-4 χρόνια, σε μια έκθεση αρχιτεκτονικών έργων είδα μια μακέτα που δεν είχε πουθενά συγκολλήσεις! Ήταν ένα ενιαίο σώμα από ένα υπόλευκο υλικό με άψογο φινίρισμα… Ήταν φανερό ότι δεν προερχόταν από ανθρώπινο χέρι. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, ανακάλυψα ότι ήταν μια νέα τεχνική, που ουσιαστικά σχεδίαζες ηλεκτρονικά το κτίριο σε τρεις διαστάσεις και έπειτα έδινες εντολή να εκτυπωθεί σε ένα ειδικό 3D εκτυπωτή01 02

Σήμερα, ο εκτυπωτής αυτός προσφέρει τις υπηρεσίες του όχι μόνο στους αρχιτέκτονες για τις παρουσιάσεις αρχιτεκτονικών μακετών, αλλά πολύ περισσότερο στους σχεδιαστές που ασχολούνται με το βιομηχανικό design!

Πολλές είναι οι εφαρμογές σε τομείς όπως η μόδα, η μουσική και τα gadgets αλλά και τα ορθοπεδικά προϊόντα04

Janne Kyttanen δημιούργησε μία σειρά από 3D printed ψηλοτάκουνα που μπορεί κανείς να κατεβάσει μέσω διαδικτύου, να τα εκτυπώσει και να τα φορέσει μέσα σε ένα βράδυ! Ο καταναλωτής μπορεί να αποκτήσει τα ψηφιακά αρχεία online, να επιλέξει μοντέλο (διαθέτει 4 διαφορετικά μοντέλα), μέγεθος και χρώμα, καταφέρνοντας να τα κάνει δικά του σε συνολικό χρόνο 6-7 ωρών!

Χρύσα Μαρτίνη

InteriorDes!gn

Αρχιτεκτονική + Διακόσμηση _ Μελέτη + Κατασκευή

www.in-designs.gr

Facebook Page