Φθινόπωρο=Ευκαιρία για ανανέωση. Η επιστροφή στην εστία μας μάς κάνει να βλέπουμε το σπίτι με “άλλο μάτι” και να θέλουμε να κάνουμε αλλαγές. Δεν χρειάζεται να είναι κάποια ριζική αλλαγή ούτε και πολυέξοδη. Λίγη φαντασία να υπάρχει και όλα τα υπόλοιπα είναι εύκολα!

Κι αν δεν υπάρχει αρκετή φαντασία ή η έμπνευση κάνει ακόμα καλοκαιρινές διακοπές, οι παρακάτω ιδέες θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε το χώρο σας με απλό και στιλάτο τρόπο:

Μεγάλες γλάστρες στα παράθυρα

Think Big! Μπορεί το σύνηθες να είναι τα μικρά γλαστράκια να τοποθετούνται στο εσωτερικό περβάζι του παραθύρου αλλά αυτός δεν είναι ένας απόλυτος κανόνας διακόσμησης. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου, με τις μεγάλες γλάστρες τους στο ίδιο σημείο. Το αποτέλεσμα μπορεί να σας ενθουσιάσει!planters on a ledge

Χαμηλός πολυέλαιος πάνω από το τραπεζάκι του σαλονιού

Μπορεί στην αρχή να σας φαίνεται πολύ περίεργη η ιδέα ενός χαμηλού πολυελαίου που κρέμεται πάνω από το coffee table, αλλά μόλις το συνηθίσετε, η αισθητική του θα σας αποζημιώσει!

Photo via Mrs. Monday

Photo via Mrs. Monday

Photo via Ocean Home Magazine

Photo via Ocean Home Magazine

O τοίχος από τούβλα

Η επένδυση με τούβλα δίνει πάντα ένα βιομηχανικό ύφος στο χώρο.

Photo via Homeizy

Photo via Homeizy

Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλος ο τοίχος, μια γωνιά ακόμα αρκεί για να αλλάξει το στυλ του χώρου.

Photo via Decodice

Photo via Decodice

Για πιο δραματικό αποτέλεσμα μπορείτε να επιλέξετε ο τοίχος με τα τούβλα να βαφτεί σε μαύρο ή γκρι χρώμα.

Photo via Dans le Townhouse

Photo via Dans le Townhouse

Layering με κάδρα

To “layering” δεν αποτελεί μόνο όρο της μόδας. Στη διακόσμηση παιχνίδι σε στρώσεις μπορεί να γίνει και με πολλά κάδρα, σε διαφορετικά σχήματα και κορνίζες.

wall-frames-9-383x550

wall-frames-4

O θεματικός τοίχος

Είτε πρόκειται για ένα κλασσικό print όπως το πουά, είτε για ένα σύμβολο όπως μια σημαία, ο θεματικός τοίχος πάντα εντυπωσιάζει. Deco tip: Αν επιλέξετε μόνο το λευκό και το μαύρο χρώμα για το θέμα του τοίχου, το αποτέλεσμα θα είναι μίνιμαλ και εντυπωσιακό αλλά όχι κραυγαλέο ή κουραστικό.

Photo via Hey Wonderer

Photo via Hey Wonderer

Photo via Modern Home Interior Desing

Photo via Modern Home Interior Desing