Πλησιάζει και πάλι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και όλα έχουν γίνει κόκκινα! Οι βιτρίνες, οι ηλεκτρονικές σελίδες, οι διαφημίσεις… Παντού καρδιές και δη κόκκινες!Ok, δεν θα το παίξω υπεράνω, αλλά όλο αυτό το βρίσκω κάπως υπερβολικό.. Και.. τελικά, αρέσουν σε όοοολους οι έτοιμες κόκκινες καρδιές; Δεν νομίζω! Τουλάχιστον, ας είναι από τα χεράκια σας!

Δεν θα γίνω συνήγορος του διαβόλου ώστε να πω όχι στη γιορτινή αυτή μέρα (και νύχτα) αλλά θα σας δώσω εναλλακτικές ιδέες για να πρωτοτυπήσετε στην διακόσμηση αλλά και την προσέγγιση του αγαπημένου σας ή της αγαπημένης σας!

Ως καλύτερη ιδέα ψηφίζω τις φωτογραφικές καρδιές! Καρδιές μεν, εναλλακτικές δε! Μπορείτε να επιλέξετε τις καλύτερες φωτογραφίες με το ταίρι σας, να τις εκτυπώσετε (είναι μια καλή ευκαιρία) και να φτιάξετε στον τοίχο ένα κολλάζ από φωτογραφίες τοποθετώντας τες σε σχήμα καρδιάς!  Κοιτώντας τες παρέα, θα έχετε την ευκαιρία να ξαναθυμηθείτε παλιές όμορφες στιγμές!

Άλλου τύπου επιτοίχια διακόσμηση μπορεί να γίνει με χειροποίητες κατασκευές μας! Καρδιές από χαρτάκια post-it με διάφορα μηνύματα, καρδιές από σύρμα και κορδέλες ή σκοινί, γιρλάντες από διάφορα υλικά, όπως εφημερίδες, τραπουλόχαρτα (μόνο κούπες) ή ξύλινες ροδέλες ζωγραφισμένες από τα χεράκια μας!

Εάν έχετε την ευκαιρία να πάρετε πρωινό μαζί με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας, μπορείτε να κάνετε την έκπληξη, διακοσμώντας αναλόγως: Εάν πίνετε τσάι, φροντίστε να αντικαταστήσετε τις ταμπελίτσες με κόκκινες τσόχινες ή χάρτινες καρδιές. Εάν έχετε χρόνο, διάθεση και δεξιότητα, φτιάξτε cupcakesμε ανάλογη διακόσμηση. Κολλήστε καρδιές στα γυάλινα βαζάκια για το μέλι ή τη μαρμελάδα ή κρεμάστε μερικές καρδιές με μανταλάκια, πάνω από το τραπέζι!

Εάν πρόκειται να περάσετε μαζί το απόγευμα, μπορείτε να ετοιμάσετε διάφορες μικρές εκπλήξεις: φτιάξτε μια τρίλιζα με καρδιές, ένα σελιδοδείκτη για το αγαπημένο του/της βιβλίο, ένα βάζο βαμμένο με χρώμα μαυροπίνακα και περάστε το μήνυμά σας, μια φράση με κομμάτια από το scrabble, μια κάρτα με καρδιά 3D, μαξιλάρια με νόημα… Απολαύστε το ποτό σας με παγάκια-καρδιές και τέλος, επειδή ο έρωτας περνάει από το στομάχι, φροντίστε στην pizza, τα pepperoniνα είναι κομμένα στο σχήμα της ημέρας!

Tip: Να θυμάστε ότι αυτές οι μικρές εκπλήξεις μπορούν και πρέπει να γίνονται συχνά γιατί όλοι έχουμε ανάγκη από μικρές ευτυχισμένες στιγμές στην καθημερινότητά μας!

Δείτε περισσότερες ιδέες στη σελίδα μας στο Facebook!

Χρύσα Μαρτίνη

Architecture + InteriorDesign

Μελέτες Αρχιτεκτονικής + Διακόσμησης

www.in-designs.gr