Η LG Electronics  ανακοίνωσε τη νέα σειρά soundbar για το 2023, που συμπεριλαμβάνει τα μοντέλα SC9, SE6 και S77. Τα νέα soundbars αποτελούν κορυφαία επιλογή για τις τηλεοράσεις LG, με μοναδική εμφάνιση, κομψό σχεδιασμό, ευχρηστία και υψηλή απόδοση.

Είτε πρόκειται για ταινίες, μουσική ή παιχνίδια, τα νέα soundbars της LG κάνουν την οικιακή ψυχαγωγία πολύ καλύτερη.

Τα νέα μοντέλα soundbars, με κορυφαίο το SC9, προσφέρουν εύκολη ενσωμάτωση στις τηλεοράσεις της εταιρείας και παρέχουν μια εμπειρία χρήσης, με πιο ισχυρό και αυθεντικό ήχο που κάνει την οικιακή ψυχαγωγία ακόμα πιο καθηλωτική. Όταν συνδυάζονται, το LG soundbar και η τηλεόραση LG προσφέρουν καινοτόμες, νέες λειτουργίες, όπως το WOW Orchestra[1], το οποίο χρησιμοποιεί κάθε κανάλι  ήχου των δύο συσκευών για να δημιουργήσει ένα διευρυμένο ηχητικό σκηνικό με βελτιωμένο ύψος, βάθος και ισχύ. Τα soundbars για το 2023 της LG όπως και οι τηλεοράσεις προσφέρουν μεγαλύτερη συνέργεια για εξαιρετικό ήχο σε πολλούς χώρους, επιτρέποντας στους  χρήστες να απολαμβάνουν Dolby Atmos και IMAX Enhanced που υποστηρίζεται από το DTS:X.

 

Οι κορυφαίες λύσεις ήχου οικιακής ψυχαγωγίας της εταιρείας ενσωματώνουν επίσης το έξυπνο περιβάλλον WOW Interface1 στο Home Dashboard της LG TV, επιτρέποντας στους χρήστες να διαχειρίζονται εύκολα τις ρυθμίσεις του soundbar τους και να μοιράζονται λειτουργίες ήχου με την τηλεόραση. Παράλληλα, η προσθήκη του WOWCAST επιτρέπει στα μοντέλα soundbar του 2023 να συνδέονται ασύρματα με τις τηλεοράσεις LG, παρέχοντας συνδεσιμότητα χωρίς καλώδια και μια πιο τακτοποιημένη εμφάνιση στο σαλόνι, χωρίς να χάνεται η ποιότητα του ήχου[2].

Μαζί με ένα διευρυμένο σύνολο λειτουργιών και μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση, τα νέα soundbars διαθέτουν έναν εκλεπτυσμένο σχεδιασμό που συμπληρώνει τη μινιμαλιστική εμφάνιση των τελευταίων τηλεοράσεων της LG και ταιριάζει άψογα με κάθε είδος διακόσμησης. Η νέα βάση[3] επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετούν το soundbar απευθείας κάτω από την τηλεόραση LG, δημιουργώντας μια οπτική αρμονία που αναβαθμίζει τον χώρο του καθιστικού. Η βάση η οποία προσαρμόζεται στο πίσω μέρος μιας συμβατής τηλεόρασης LG, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιτοίχια ή όρθια τοποθέτηση των soundbars σε θέση που εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή εμπειρία ήχου για τους χρήστες. Ο εύχρηστη βάση βοηθάει να διατηρηθεί το περιβάλλον θέασης απαλλαγμένο από την ακαταστασία των καλωδίων και οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανοίξουν νέες τρύπες στον τοίχο για την εγκατάστασή του.

Τα soundbars για το 2023 παρέχουν ακριβή αναπαραγωγή ήχου και βελτιωμένη ευκρίνεια για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας με την τεχνολογία Triple Sound της LG, που περιλαμβάνει το πρώτο στον κόσμο Triple Up-Firing Speaker. Επιπλέον, η νέα τεχνολογία Triple Level Spatial Sound Technology χρησιμοποιεί την ανάλυση καναλιών που πραγματοποιείται από μια 3D engine βασισμένη στο HRTF για να προσθέσει ένα εικονικό μεσαίο στρώμα. Το αποτέλεσμα είναι ένας απίστευτα ζωντανός ήχος με ρεαλιστική αίσθηση του χώρου που τοποθετεί τους χρήστες στο κέντρο ενός καθηλωτικού ηχητικού περιβάλλοντος.

Οι χρήστες θα μπορούν να ακούσουν τη διαφορά που κάνει το Triple AI Sound Optimizer της LG – μια λειτουργία που ενισχύει την απόδοση των νέων soundbars – και να απολαύσουν αναβαθμισμένο ήχο. Η συγκεκριμένη λειτουργία μετατρέπει οποιαδήποτε πηγή ήχου, συμπεριλαμβανομένου του ήχου δύο καναλιών, σε εκπληκτικό ήχο surround χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο κανάλι αναπαραγωγής ήχου. Προσαρμόζοντας την έξοδο ήχου στον χώρο, το βελτιωμένο AI Room Calibration της LG αναλύει το περιβάλλον του δωματίου και στη συνέχεια εφαρμόζει αυτές τις πληροφορίες στις ρυθμίσεις των soundbars για να βελτιώσει τη συνολική ισορροπία, τη σαφήνεια των φωνητικών ερμηνειών, των διαλόγων της ταινίας και την ακρίβεια της ηχητικής αποτύπωσης.

 

Επιπλέον, τα νέα μοντέλα ενσωματώνουν την προηγμένη λειτουργία AI Sound Pro της LG, εξασφαλίζοντας εξαιρετικό ήχο για κάθε τύπο περιεχομένου, όπως ταινίες, αθλητικά γεγονότα, παιχνίδια ή μουσική. Επίσης, το AI Sound Pro αναλύει το ηχητικό σήμα και εφαρμόζει αυτόματα τις καταλληλότερες ρυθμίσεις.

Τα νέα soundbar της LG, ανταποκρινόμενα στις ποικίλες ανάγκες οικιακής ψυχαγωγίας των σημερινών καταναλωτών, είναι συμβατά με ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και συσκευών. Οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν αναπαραγωγή χωρίς απώλειες με εκπληκτική ποιότητα ήχου όταν ακούνε τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και τις μελωδίες τους σε streaming πλατφόρμες μουσικής, όπως το TIDAL Connect, το οποίο παρέχει ήχο υψηλής πιστότητας μέσω της υποστήριξης καινοτόμων format ήχου, όπως το Master Quality Authenticated (MQA) και το Dolby Atmos.

Τα τελευταία soundbars της LG είναι ιδανικά για όσους επιθυμούν να απογειώσουν την εμπειρία του παιχνιδιού. Υποστηρίζουν VRR και ALLM για την εξάλειψη της καθυστέρησης, ενώ επιτρέπουν  4K/120Hz pass-through.

Ένα από τα νέα soundbar, το μοντέλο SE6 είναι ένα all-in-one soundbar «ιδανικού lifestyle» για μικρότερους χώρους. Λειτουργώντας καλά σε οποιοδήποτε περιβάλλον, το SE6 συνδυάζει ένα μικρό και κομψό, μοντέρνο σχεδιασμό χωρίς γούφερ. Παρά το γεγονός ότι είναι το πιο μικροσκοπικό της σειράς soundbar της LG, το κομψό, νέο μοντέλο προσφέρει ήχο οικιακού κινηματογράφου υψηλής ευκρίνειας. Ο συνδυασμός ενός tweeter 25 χιλιοστών και τεσσάρων radiators συμβάλλει στην παροχή εξαιρετικού ήχου με ισχυρά μπάσα, ενώ η ενσωμάτωση του Triple Level Spatial Sound και του Triple AI Sound Optimizer (Smart Up-mixer, AI Room Calibration και AI Sound Pro) βελτιώνουν περαιτέρω την εμπειρία ακρόασης. Το SE6 υποστηρίζει επίσης Dolby Atmos και DTS:X για μοναδικό, τρισδιάστατο ήχο. Όταν συνδυάζεται με μια τηλεόραση LG, ο ήχος επεκτείνεται μέσω του WOW Orchestra και του WOW Interface. Επιπλέον, το SE6 παρέχει βελτιωμένη χρηστικότητα, καθώς είναι συμβατό με πολλαπλές υπηρεσίες AI, όπως το Google Assistant, το Amazon Alexa και το Apple AirPlay 2, καθώς και με streaming πλατφόρμες μουσικής όπως το TIDAL και το Spotify.

Το S77 είναι το νέο μοντέλο soundbar μεσαίας κατηγορίας της LG με τριπλά ηχεία και ήχο surround 3.1.3 καναλιών. Το νέο μοντέλο υποστηρίζει κορυφαίες τεχνολογίες ήχου, όπως Dolby Atmos και DTS:X, και παρέχει αποκλειστικά χαρακτηριστικά της LG, όπως Triple Level Spatial Sound. Είναι επίσης εξοπλισμένο με WOW Orchestra και WOW Interface για απρόσκοπτη συμβατότητα με την τηλεόραση LG και υποστηρίζει χαρακτηριστικά και δυνατότητες που ενεργοποιούνται μέσω της σύνδεσης HDMI (VRR, ALLM και 4K/120Hz), καθιστώντας το μια εξαιρετική ηχητική λύση για gaming.

[1] Τα ονόματα χαρακτηριστικών που περιλαμβάνουν το WOW (WOW Orchestra, WOW Interface, WOWCAST) δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Περού λόγω πνευματικών δικαιωμάτων.
[2] Το WOWCAST μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε soundbars με δυνατότητα σύνδεσης WiFi
[3] Ο βραχίονας του SC9 είναι συμβατός με τις τηλεοράσεις LG 55, 65, 77 ιντσών των LG OLED C 2022 & 2023.