Οι οθόνες των κινητών μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά και ευάλωτα στοιχεία των smartphone μας. Χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνά μας για τα πάντα, από επικοινωνία μέχρι ψυχαγωγία, και οι οθόνες μας μπορούν να καταστραφούν πολύ εύκολα αν δεν προσέχουμε. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να προστατεύσουμε τις οθόνες των κινητών μας και να τις διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση.

Επενδύστε σε ένα προστατευτικό οθόνης

Τα προστατευτικά οθόνης είναι λεπτές μεμβράνες από πλαστικό ή σκληρυμένο γυαλί που εφαρμόζονται στην οθόνη του κινητού σας τηλεφώνου. Μπορούν να προστατεύσουν την οθόνη σας από γρατσουνιές και άλλους τύπους ζημιών. Εφαρμόζονται εύκολα και οικονομικά, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επένδυση για όποιον θέλει να προστατεύσει την οθόνη του κινητού του.

Χρησιμοποιήστε προστατευτική θήκη

Μια προστατευτική θήκη μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την καταστροφή του κινητού σας τηλεφώνου σε περίπτωση πτώσης ή άλλης πρόσκρουσης. Πολλές θήκες έχουν υπερυψωμένα άκρα που βοηθούν στην προστασία της οθόνης όταν το τηλέφωνο είναι στραμμένο προς τα κάτω σε μια επιφάνεια. Ορισμένες θήκες είναι επίσης κατασκευασμένες με υλικά απορρόφησης κραδασμών που μπορούν να μειώσουν τον αντίκτυπο μιας πτώσης.

Κρατήστε το τηλέφωνό σας μακριά από νερό

Η ζημιά από το νερό είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες ζημιάς στην οθόνη του κινητού. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα υγρασίας μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο τηλέφωνό σας. Φροντίστε να κρατάτε το τηλέφωνό σας μακριά από νερό όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας κοντά σε νερό, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια αδιάβροχη θήκη.

Καθαρίζετε τακτικά την οθόνη σας

Η βρωμιά και το λάδι από τα δάχτυλά σας μπορεί να συσσωρευτούν στην οθόνη του κινητού σας με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα να γίνεται λιγότερο απόκριση ή ακόμα και να γρατσουνίζεται. Για να μην συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να καθαρίζετε την οθόνη σας τακτικά. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί και ένα απαλό διάλυμα καθαρισμού για να αφαιρέσετε τυχόν ρύπους και λάδια από την οθόνη σας.

Να προσέχετε πού τοποθετείτε το τηλέφωνό σας

Αποφύγετε να τοποθετείτε το τηλέφωνό σας σε μέρη όπου είναι πιθανό να πέσει ή να το πατήσουν. Κρατήστε το σε μια ασφαλή τσέπη ή τσάντα όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Αποφύγετε να τοποθετείτε το τηλέφωνό σας στην άκρη ενός τραπεζιού ή πάγκου όπου μπορεί να χτυπηθεί.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά tips, μπορείτε να προστατεύσετε την οθόνη του κινητού σας από ζημιές και να τη διατηρήσετε σε καλή κατάσταση. Να θυμάστε ότι η πρόληψη είναι το κλειδί και η επένδυση σε ένα προστατευτικό οθόνης και μια προστατευτική θήκη μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα και απογοήτευση μακροπρόθεσμα.