Γιορτάστε τη χαρά του Πάσχα με αυτό το διασκεδαστικό και απλό έργο DIY που επιτρέπει στα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους διακοσμητικά πασχαλινά αυγά. Αυτή η δραστηριότητα είναι ιδανική για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών και μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου μία ώρα.

Υλικά:

 • Αυγά σφιχτά ή πλαστικά πασχαλινά αυγά
 • Ακρυλικά χρώματα ή ακουαρέλες
 • Πινέλα
 • Αυτοκόλλητα (προαιρετικά)
 • Glitter (προαιρετικό)
 • Μαρκαδόροι

Οδηγίες:

 1. Εάν χρησιμοποιείτε βραστά αυγά, βεβαιωθείτε ότι είναι κρυωμένα και στεγνά. Για τα πλαστικά αυγά, βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά και έτοιμα για βαφή.
 2. Καλύψτε το τραπέζι σας με εφημερίδες ή ένα πλαστικό φύλλο για να αποφύγετε τα χάλια. Τοποθετήστε όλα τα υλικά με εύκολη πρόσβαση στα παιδιά.
 3. Αφήστε τα παιδιά να επιλέξουν τα αγαπημένα τους χρώματα για να βάψουν τα αυγά. Ενθαρρύνετέ τα να χρησιμοποιούν διαφορετικά πινέλα για μοναδικά εφέ όπως κουκκίδες, ρίγες ή ακόμα και βαφή με πιτσιλίσματα για μια διασκεδαστική εμφάνιση.
 4. Μόλις στεγνώσει το χρώμα, τα παιδιά μπορούν να διακοσμήσουν τα αυγά τους με αυτοκόλλητα, να σχεδιάσουν σχέδια με μαρκαδόρους ή να εφαρμόσουν μια ελαφριά επικάλυψη κόλλας και να πασπαλίσουν με γκλίτερ πάνω από τα αυγά για ένα αστραφτερό αποτέλεσμα.
 5. Τοποθετήστε τα στολισμένα αυγά σε ένα καλάθι ή σε ένα διακοσμητικό πιάτο για να δείξετε τα έργα τέχνης των παιδιών. Μπορούν να αποτελέσουν ένα γοητευτικό επίκεντρο για τη γιορτή του Πάσχα σας!

Αυτό το έργο DIY όχι μόνο ενισχύει τη δημιουργικότητα, αλλά παρέχει επίσης μια υπέροχη ευκαιρία για οικογενειακό δέσιμο. Απολαύστε τη χειροτεχνία και καλό Πάσχα!

Διάβασε επίσης:

DIY: Αναβάθμισε το καπέλο του φωτιστικού σου τόσο απλά!