Δεν είναι τόσο απλό όσο θες να νομίζεις. ΟΚ, το ξεσκόνισμα είναι το προφανές αλλά επειδή υπάρχουν και άλλα μέρη στο σαλόνι που χρειάζονται μια ιδιαίτερη προσοχή. Σίγουρα δεν τα ξέρεις ή μεταξύ μας… βαριέσαι λίγο!

Η σκούπα και ο καναπές

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν καθαρίσεις τον καναπέ είναι να τον περάσεις με την ηλεκτρική σκούπα. Σίγουρα όταν αγόρασες την σκούπα σου, είχε ένα ειδικό εξάρτημα, που καθαρίζει τέτοιες επιφάνειες. Εννοείτε πως θα καθαρίσεις και τα μπράτσα και την πλάτη του καναπέ…

Ξύλινες επιφάνειες

Όλες οι ξύλινες επιφάνειες θέλουν ένα στεγνό πανί και το ειδικό καθαριστικό. Όχι βρεγμένο πανί, γιατί το ξύλο θα «φουσκώσει».

Μάθε να καθαρίζεις τα υφάσματα

Κάθε ύφασμα δεν χρειάζεται το ίδιο προϊόν για να καθαριστεί. Αλλιώς θα καθαρίσεις πχ, μια βελούδινη επιφάνεια και αλλιώς μια πιο πλαστικοποιημένη. Καλό θα είναι να ρωτάς και τον κατασκευαστή από όπου αγόρασες τον καναπέ ή ότι άλλο θες να καθαρίσεις με το ποιο είναι το σωστό.

Τις γωνίες και τα μάτια σου

Γωνίες έχει το ταβάνι. Εκεί ψηλά λοιπόν μαζεύονται οι αράχνες και λοιπά ζωϋφιάκια που δεν θες σπίτι σου. Οπότε μην κοιτάς μόνο τα προφανή!

Χαλί, αυτός ο άγνωστος

Νομίζεις πως η ηλεκτρική σκούπα στο καθάρισμα είναι αρκετή; Λαθεύεις! Γιατί τα χαλιά είναι η μεγαλύτερη εστία μολύνσεων στο σαλόνι. Ειδικά κάτω από το χαλί, αν το σηκώσεις ένα μικρό σοκ θα το πάθεις…