Είτε πρόκειται για μια ατυχία στο γραφείο είτε για ένα αδίστακτο νήπιο που κρατά μαρκαδόρους, το να βάζεις μελάνι στα ρούχα σου είναι ενοχλητικό. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι ένα ατύχημα με μελάνι δεν σημαίνει ότι μπορεί να καταστρέψει το αγαπημένο σας πουκάμισο. Με την κατάλληλη επεξεργασία λεκέδων το ρούχο σας θα είναι σαν καινούργιο και πάλι. Είστε έτοιμοι να μάθετε πώς να αφαιρέσετε το μελάνι από τα ρούχα μια για πάντα; Διαβάστε παρακάτω μερικά απλά tips και κόλπα.

Δεν κατασκευάζονται όλα τα στυλό και οι μαρκαδόροι με τον ίδιο τύπο μελανιού. Και, για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τον λεκέ, θα πρέπει να γνωρίζετε με ποιον τύπο μελανιού έχετε να κάνετε. Εδώ είναι μερικά καθημερινά μελάνια στυλό με τα οποία μπορεί να έρθετε σε επαφή.

Μελάνι με βάση το λάδι: Τα στυλό χρησιμοποιούν μελάνι με βάση το λάδι. Το μελάνι με βάση το λάδι είναι λίγο δύσκολο να αφαιρεθεί και στεγνώνει γρήγορα, κάνοντας τη δουλειά ακόμα πιο δύσκολη.

Μελάνι με βάση το αλκοόλ: Αυτός είναι ο τύπος μελανιού που χρησιμοποιείται σε μόνιμους μαρκαδόρους και είναι το πιο δύσκολο να αφαιρεθεί από τα ρούχα.

Πώς θα απαλλαγείτε από αυτούς;

Λεκέδες μελάνι με βάση το λάδι

Το μυστικό για την αφαίρεση λεκέδων από μελάνι με βάση το λάδι είναι ένας κοινός διαλύτης που ονομάζεται αιθανόλη. Αναρωτιέστε πώς να πάρετε τα χέρια σας σε μερικά; Πιθανότατα το έχετε ήδη στο ντουλάπι σας: μπορεί να το βρείτε σε οινόπνευμα εντριβής (γνωστός και ως ισοπροπυλικό), λακ μαλλιών με αεροζόλ και απολυμαντικό χεριών. Οποιοδήποτε από αυτά τα προϊόντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση ενός λεκέ από μελάνι με βάση το λάδι.

Τοποθετήστε το ρούχο σας σε μια επίπεδη επιφάνεια και τοποθετήστε μια παλιά πετσέτα κάτω από το στρώμα υφάσματος που περιέχει το λεκέ από μελάνι. Έτσι, αν ο λεκές είναι στο μπροστινό μέρος του πουκαμίσου σας, τοποθετήστε την πετσέτα μέσα στο πουκάμισό σας ανάμεσα στο μπροστινό και το πίσω στρώμα. (Αυτό είναι σημαντικό ώστε το μελάνι και ο διαλύτης να μην ρέουν προς τα πίσω.)

Εφαρμόστε το προϊόν αιθανόλης της επιλογής σας, κορεσίζοντας τη λεκιασμένη περιοχή. Αφήστε το προϊόν να καθίσει για περίπου πέντε λεπτά.

Σκουπίστε τον λεκέ με ένα καθαρό λευκό πανί, πιέζοντας την πετσέτα κάτω από το ρούχο. Εφαρμόστε ξανά διαλύτη και επαναλάβετε όσο χρειάζεται μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πλύνετε ως συνήθως. Πριν πλύνετε το ρούχο, μπορείτε να εφαρμόσετε λίγο απορρυπαντικό απευθείας στο σημείο για επιπλέον δύναμη καταπολέμησης των λεκέδων.

Λεκέδες μελανιού με βάση το αλκοόλ

Ο μόνιμος δείκτης είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, αλλά όχι αδύνατο. Δοκιμάστε αυτό την επόμενη φορά που θα έχετε έκτακτη ανάγκη Sharpie:

Τοποθετήστε το ρούχο σας σε μια επίπεδη επιφάνεια και τοποθετήστε μια παλιά πετσέτα κάτω από το στρώμα του ρούχου που περιέχει τον λεκέ από μελάνι.

Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί, σκουπίστε τον λεκέ με οινόπνευμα εντριβής. Συνεχίστε το στύπωμα μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές. Κερδίστε με απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων και στη συνέχεια πλύνετε ως συνήθως.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες μελανιού που έχουν στεγνώσει

Ωχ, δεν προσέξατε τον λεκέ από μελάνι παρά μόνο αφού τα ρούχα σας πέρασαν από το στεγνωτήριο; Ίσως εξακολουθείτε να μπορείτε να αφαιρέσετε τον λεκέ που έχει τοποθετηθεί. Εφαρμόστε ένα απολυμαντικό χεριών με βάση το οινόπνευμα στον λεκέ και αφήστε το να μουλιάσει για περίπου πέντε λεπτά. Πλύνετε το ρούχο στην πιο ζεστή ρύθμιση νερού χρησιμοποιώντας απορρυπαντικό και 1/2 φλιτζάνι χλωρίνη που είναι ασφαλής για το χρώμα και ελπίζετε για το καλύτερο!