Ξέθαψες από κανένα συρτάρι τα αγαπημένα σου μανό και θυμήθηκες τι όμορφα χρώματα έχεις αλλά δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις γιατί έχουν ξεραθεί και έχουν κάνει σβόλους; Το χειρότερο είναι ότι τα βρήκες σε αυτήν την κατάσταση, αλλά υπάρχει πάνω από την μέση υλικό στο μπουκαλάκι και σκέφτεσαι ότι δεν γίνεται να το πετάξεις…αλλά τι μπορείς να κάνεις για το σώσεις;

Εάν το βερνίκι νυχιών έχει γίνει στεγνό και πηχτό, τότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μπολ με ζεστό νερό. Κάνεις το γνωστό μπεν μαρί  και βουτάς το μπουκάλι με το βερνίκι σε ένα μπολ γεμάτο με ζεστό νερό για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια, ανακίνησε το μπουκαλάκι για να ανακατευτεί το  μανό. Εάν το βερνίκι εξακολουθεί να μην έχει την επιθυμητή συνοχή, τότε επανάλαβε τη διαδικασία για λίγα λεπτά ακόμη.

Χρησιμοποίησε καθαρό ασετόν

Η αγαπημένη σου βαφή νυχιών αρχίζει να σκληραίνει; Μην ανησυχείς! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μόνο μια σταγόνα καθαρού ασετόν για να αραιώσεις το βερνίκι. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιήσεις μόνο μία σταγόνα γιατί περισσότερο από αυτό θα διασπάσει το βερνίκι νυχιών και θα μειώσει τη διάρκεια ζωής του. Επομένως, να είσαι πολύ προσεκτική με την ποσότητα ακετόνης που χρησιμοποιείς για να διορθώσεις το παχύ και σβολιασμένο βερνίκι σου.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία

Για να αποτρέψεις το να μαλακώσει το βερνίκι νυχιών, πρέπει να ακολουθήσεις μερικά προληπτικά μέτρα. Αρχικά, βεβαιώσου ότι το καπάκι του μπουκαλιού κλείνει καλά μετά από κάθε χρήση. Επίσης, μην αφήνεις ποτέ το καπάκι ανοιχτό για περισσότερο από όσο χρειάζεται. Η έκθεση στον αέρα είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το μανό γίνεται παχύρρευστο και στεγνό. Δεύτερον, να αποθηκεύεις πάντα το βερνίκι νυχιών σε δροσερό μέρος. Απόφυγε την αποθήκευση στο μπάνιο καθώς η θερμοκρασία δωματίου εκεί αυξομειώνεται και αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στο βερνίκι. Τέλος, αποθήκευσε τα μπουκάλια σε όρθια θέση. Όταν τα μπουκαλάκια ακουμπούν στο πλάι ή ανάποδα, προκαλείται ξήρανση και συσσωρεύεται υλικό στο λαιμό του μπουκαλιού.