Μήπως σου έχει τύχει να στριμωχτείς πολύ σε ένα μέσο μαζικής μεταφοράς, σε έναν δρόμο, σε μια πλατεία;

Κάπου τέλος πάντων που το πλήθος επέμενε να σε πλησιάζει και εσύ έβλεπες τον ζωτικό σου χώρο να συμπιέζεται ενώ η ελευθερία της κίνησης ήταν τόσο περιορισμένη που σου κοβόταν η ανάσα!

Η λύση βρέθηκε και ήρθε η ώρα που μπορείς να κάθεσαι ανενόχλητη και μόνη κάνοντας ό,τι θέλεις και εξασφαλίζοντας ότι ο προσωπικός χώρος δεν θα παραβιασθεί ποτέ και από κανέναν!

Η Kathleen McDermott, στο πλαίσιο της εργασίας της για το City University του Hong Kong, σχεδίασε ένα φόρεμα που επιβάλλει στο διπλανό σου να σε σεβαστεί και να μείνει σε απόσταση ασφαλείας!

Είναι εφοδιασμένο με αισθητήρες που εντοπίζουν τη σωματική κίνηση του “εισβολέα” .Τότε είναι η στιγμή που το φόρεμα αντιδρά, οι πλαστικές ενσωματωμένες “σκαλωσιές” το θωρακίζουν και του δίνουν την κίνηση που απαιτείται για να γίνει η πανοπλία σου!

Αποτελεί μέρος του του project της  McDemott  με τον τίτλο “Urban Armour”  που συνδυάζει μόδα και τεχνολογία! όλα ξεκίνησαν όταν η ίδια βίωσε μία δυσάρεστη εμπειρία σε πολύβουο τρένο όπου κατάλαβε ότι οι άντρες δε σέβονται τον προσωπικό χώρο μιας γυναίκας αντιθέτως αναζητούν την ευκαιρία να κινηθούν επιθετικά με την πρώτη ευκαιρία!

Εσύ θα το φορούσες;