Μόνο έκπληξη μπορούσε να αποτελέσει η δήλωση του Alexander Wang σε συνέντευξη του στο περιοδικό μόδας της Guardian πως η απέχθεια του για τα αθλήματα τον οδήγησε να γίνει σχεδιαστής μόδας. O λόγος της έκπληξης οφείλεται σαφώς στο γεγονός πως ο συγκεκριμένος σχεδιαστής συνηθίζει να ενσωματώνει sporty στοιχεία στις δημιουργίες του.

Μια αναδρομή στη κολεξιόν που σχεδίασε το 2014 για την H&M αρκεί για να πείσει κάθε καταναλωτή πως ο Alexander Wang αντλεί έμπνευση από το στυλ των αθλουμένων. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική…

Alexander Wang x H&M Collection

Alexander Wang x H&M Collection

‘Δεν υπάρχει κάποια ιστορία όπως “η μαμά μου ήταν μοδίστρα” ή κάτι τέτοιο. Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν συμμετείχα σε αθλήματα όπως τα άλλα παιδιά στο σχολείο. Οπότε ανακάλυψα τα περιοδικά μόδας και το MTV και περνούσα τα πάντα μέσα από το φίλτρο της μόδας. Από τότε ήξερα πως η μόδα δεν έχει να κάνει με τους σχεδιαστές. Λάτρευα το ιαπωνικό street style και ήμουν φανατικός θαυμαστής των μοντέλων. Ακόμα θυμόμουν πόσο ενθουσιασμένος ήμουν όταν έβλεπα αφιερώματα στο MTV τύπου “μια μέρα στη ζωή της Gisele” ή κάτι τέτοιο’ απάντησε όταν ρωτήθηκε για το έναυσμα της ενασχόλησης του με τη μόδα.

Μήπως το αθλητικό στυλ των ρούχων που σχεδιάζει εμπνέει πλέον τον 31 ετών καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Balenciaga να επισκεφτεί το γυμναστήριο; Και πάλι όχι. ‘Σε πολλούς ανθρώπους προκαλεί έκπληξη το γεγονός αυτό, αλλά για εμένα το αθλητικό ντύσιμο έχει να κάνει με την πρακτικότητα. Είναι ό, τι βλέπω στους ανθρώπους να φορούν στο δρόμο. Έχει μία άμεση σύνδεση με τη ζωή μας και αυτό είναι που αγαπώ στο αθλητικό στυλ, δεν έχει να κάνει και τόσο με το να κάνει με το να είσαι αθλητικός όσο με το να είσαι ενεργός, λειτουργικός και ευέλικτος’ δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως είναι ο Alexander Wang είναι ένας σχεδιαστής που εμπνέεται από τους καθημερινούς ανθρώπους, η Φθινοπωρινή Συλλογή του για το 2015 είναι σχεδόν αποκλειστικά μαύρη με gothic στοιχεία. Όταν ρωτήθηκε για την έμπνευση του, η απάντηση του ήταν απλή ‘Οι καταναλωτές θέλουν να φορούν μαύρα ρούχα, οπότε τους έδωσα μαύρα ρούχα’.

Alexander Wang Fall 2015

Alexander Wang Fall 2015