Οι γυναίκες ως το ωραίο φύλο κλέβουν την παράσταση όποτε στρώνεται ένα κόκκινο χαλί. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως και οι άντρες δεν καταβάλλουν προσπάθεια προκειμένου να εμφανιστούν καλοντυμένοι και γοητευτικοί στις τελετές των βραβείων.

Για παράδειγμα ο υπέροχα cool Michael Fassbender εμπιστεύτηκε την προετοιμασία του στη hair & makeup stylist Anna Bernabe και εκείνη μοιράστηκε μερικά στιγμιότυπα στους social media λογαριασμούς της.

Φωτογραφία της Anna Barnabe

Φωτογραφία της Anna Barnabe

Οι άντρες λοιπόν ξυρίστηκαν (όχι όλοι), έβαλαν τα καλά τους, πήραν από το χέρι τη μαμά τους (βλ. Bradley Cooper και Leonardo di Caprio) και έτσι είμαστε σε θέση να κάνουμε στιλιστική ανάλυση του κόκκινου χαλιού και από την αντρική πλευρά:

Η κυρίαρχη τάση: Βελούδο

Οι Matthew McConaughey, Kevin Spacey και Chris Hemsworth φόρεσαν με άνεση τα βελούδινα σμόκιν τους.

Οι μπαρόκ τύποι

Ο Mike Tyson και ο συμπαρουσιαστής της εκπομπής Fashion Police του E!, στιλίστας George Kotsiopoulos, δεν δίστασαν να φορέσουν σμόκιν με μπροκάρ σακάκια.

Ο Mike Tyson

Ο Mike Tyson

Ο George Kotsiopoulos

Ο George Kotsiopoulos

Οι OldSchool

Ο ένας είναι όντως «παλιά φρουρά», ο λόγος γίνεται για τον πατέρα της Angelina Jolie, Jon Voight, ο άλλος φαίνεται νέος αλλά είναι χρόνια στη showbiz και δεν είναι άλλος από τον Jared Leto που πήρε Χρυσή Σφαίρα μετά από έξι χρόνια αποχής από την υποκριτική. Και οι δυο κύριοι φόρεσαν το σμόκιν τους με ρετρό αισθητική αλλά ο Leto επέλεξε μοντέρνο τρόπο για το styling της μακριάς κόμης του.

O πιο avant garde

Kι όμως είναι ο Beau Bridges! Με το σμόκιν σε χαλαρή γραμμή και τα γκανγκστερικά παπούτσια του!

O Beau Bridges

O Beau Bridges

Οι κλασσικοί

Δεν είχα ιδιαίτερο λόγο να τους συμπεριλάβω στη λίστα αλλά να, είναι απλώς ωραίοι μέσα στα tailor made κοστούμια τους. Enjoy!