Οι ψυχολόγοι ίσως θα έπρεπε να δημιουργήσουν μια νέα σχολή για την επιστήμη τους η οποία θα συνδέει τον ψυχισμό της γυναίκας με την τσάντα της, γιατί η αλήθεια είναι πως μπορείς να καταλάβεις πολλά για τον χαρακτήρα μιας γυναίκας από την τσάντα που κρατά.IMG_1957

Κάποιες λατρεύουν τις τεράστιες τσάντες με τις πολλές τσέπες γιατί είναι οργανωτικές. Κάποιες άλλες επιλέγουν εμπριμέ prints γιατί θέλουν ο έντονος χαρακτήρας τους να μεταφέρεται και στο στυλ τους ενώ αντιθέτως άλλες γυναίκες διαλέγουν κλασσικά σχήματα και ουδέτερα χρώματα γιατί η τσάντα κατά κάποιο τρόπο συμβολίζει το σταθερό και πιστό χαρακτήρα τους.

Αυτές οι σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου όταν βρέθηκα στην παρουσίαση των ανοιξιάτικων συλλογών για το 2014 για τα αγαπημένα μας labels: Alviero Martini 1a Classe, Cromia, Le Pandorine. Πραγματικά, εντόπισα τσάντες για κάθε χαρακτήρα, στυλ, γούστο και ανάγκη, γιατί η τσάντα πέρα από αξεσουάρ αποτελεί και ένα «εργαλείο» στην καθημερινότητα της γυναίκας. Ιδού μερικά από τα σχέδια που ξεχώρισα, που είναι όντως μερικά, γιατί στο μέλλον θα παρουσιάσουμε μέσα από το Thats Life πολλά ακόμη:

Για την πρακτική γυναίκα που θέλει μια τσάντα άριστης ποιότητας, με μεγάλη χωρητικότητα, αυστηρή γραμμή και σχέδιο, και σε τέτοιο χρώμα που να μπορεί να τη συνδυάζει με σχεδόν όλα της τα ρούχα, η επιλογή είναι Cromia Bags.

Οι Iconic σειρές Pearl & Mina εμπλουτίστηκαν με νέα χρώματα, παραμένοντας σε έντονα γεωμετρικά σχέδια και ιδιαίτερες λεπτομέρειες ενώ η σειρά Maty με τον έξυπνο συνδυασμό χρωμάτων απευθύνεται στην κομψή γυναίκα που αναζητά πρακτικές λύσεις με φινέτσα και δίνει προσοχή στην εξέλιξη της μόδας δίχως να αγαπά τις ακρότητες.

Για τη μοντέρνα γυναίκα που βλέπει τη μόδα ως παιχνίδι και επιδιώκει κάθε της εμφάνιση να αποτελεί μια «δήλωση», οι τσάντες της Le Pandorine αποτελούν την ιδανική επιλογή. Τσάντες που ξεχώρισαν για την πολύ καλή ποιότητα δέρματος, τα έντονα χρώματα και τα μότο που αναγράφονται στην πρόσοψη τους. Για τη φετινή άνοιξη η σειρά Fun Is Not Expensive μας άφησε με το στόμα ανοιχτό χάρη στα μοναδικά prints ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Le Pandorine καλύπτει κάθε ανάγκη της σύγχρονης γυναίκας αφού θα βρείτε στις συλλογές της από back packs, tote και shopping bags μέχρι clutches και πορτοφόλια.

Για τη γυναίκα που αγαπά το κλασσικό στυλ αλλά όχι την αυστηρότητα γι’αυτό και αναζητά ένα συνδυασμό παράδοσης και μοντερνισμού, θα βρει ό,τι χρειάζεται στις συλλογές της Alviero Martini 1A Classe. Τσάντες που μόλις τις αντικρίζεις σε ταξιδεύουν στη Μεσογειακή Νότια Ιταλία αφού δανείζονται χρώματα και στοιχεία από τα τοπία που συναντάει κανείς στην Puglia Ιταλίας. Για την άνοιξη του 2014 η έρευνα στα υλικά, στις εφαρμογές και οι νέες τάσεις συναντώνται σε μια ολοκληρωμένη νέα πρόταση. Το απαλό δέρμα συνδυάζεται με φυσικά σπυρωτό δέρμα, suede και δέρμα με εφέ κροκό στις σειρές Geo Classic και Geo White. H μεταλλική λάμψη του ήλιου εμπνέει τη σειρά Chroma, ενώ η καλοκαιρινή ψάθα σε μια πρωτότυπη πλέξη συναντά φρέσκες αποχρώσεις στη σειρά Geo Paglia. Tέλος, στην Alviero Martini 1A Classe βρίσκουμε και sport chic τσάντες με Geo Soft και Geo Nylon μοτίβο με δερμάτινες ρυθμιζόμενες λαβές και ιμάντες ώμου.

Τόσες τσάντες, τόσοι διαφορετικοί χαρακτήρες! Η καλή πλευρά της μόδας – που μας υπηρετεί και δεν την υπηρετούμε – στις ανοιξιάτικες συλλογές της Cromia, Le Pandorine και Alviero Martini 1A Classe.