Ο υδράργυρος και η αλλαγή ώρας αποφάνθηκαν: Τα καλοκαιρινά στο πατάρι/αποθήκη/κούτες και τα χειμερινά ρούχα, πανωφόρια κι αξεσουάρ παίρνουν τη θέση που τους “αξίζουν” στους κεντρικούς αποθηκευτικούς χώρους. Κι αφού κατέβασες τα χειμερινά, ανακαλύπτεις πως είναι τόσα πολλά που αποκλείεται να χωρέσουν στις ντουλάπες σου.

Ξαφνικά, σου έρχεται στο μυαλό εκείνος ο κανόνας που είχες ακούσει ή διαβάσει κάποτε που ορίζει πως “Αφού δεν το φόρεσα μέσα σε ένα χρόνο, δεν θα το φορέσω τώρα”. Μόνο που έτσι αποκλείεις να φορέσεις τάσεις που επέστρεψαν, γιατί ως γνωστόν: η μόδα κάνει κύκλους. Για παράδειγμα, φέτος κρεμάστηκαν μπροστά μπροστά τα παντελόνια-καμπάνα που είχα να βάλω από φοιτήτρια (δεν ήμουν φοιτήτρια τη δεκαετία του ’70, είχε κάνει ξανά κύκλο η τάση…)

Επομένως, τι ερώτηση μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου που να σε βοηθήσει να οργανώσεις τη ντουλάπα σου; “Αν το έβλεπα τώρα κρεμασμένο αυτό το ρούχο στα καταστήματα, θα το αγόραζα;

Απαντώντας σε αυτό το ερώτημα έχεις βρει τον τρόπο να τοποθετήσεις στη ντουλάπα μόνο τα ρούχα που σίγουρα θα φορέσεις και που πλέον ανταποκρίνονται στο στυλ σου. Αν κάποια ρούχα σου αρέσουν ακόμα, αλλά τα βρίσκεις τελείως ντεμοντέ, στειλ’τα στα πάνω ράφια γιατί σίγουρα θα τα φορέσεις ξανά κάποια σεζόν, κι αν κάποια ρούχα ορκίζεσαι πως δεν θα τα ξαναφορέσεις, δώρισε τα, γιατί μην ξεχνάς πως διανύουμε και μια περίοδο προσφυγικής κρίσης.

Κάτι μας λέει πως από εδώ και πέρα η οργάνωση της ντουλάπας θα είναι λιγότερο κουραστική και δεν θα σε φέρει στα όρια της απόγνωσης!οργάνωση ντουλάπας