Πως συνειδητοποιείς ότι ο Nassos Ntotsikas καταλαβαίνει πραγματικά τις σύγχρονες γυναίκες και επομένως σχεδιάζει ρούχα που αναδεικνύουν τις σιλουέτες και εκφράζουν τις προσωπικότητες τους; Όταν διαβάζεις πως για τη Spring-Summer Collection του 2015 με τίτλο Fragile ο σχεδιαστής υμνεί την εύθραυστη πλευρά κάθε γυναίκας που συχνά κρύβεται πίσω από την αυτοπεποίθηση και τη ζωντάνια”. Κι εκεί σκέφτεσαι ”επιτέλους, κάποιος το κατάλαβε!”.Fragile Creative (6)

Έτσι, έμπνευση από την δεκαετία του 1920 ο Nassos Ntotsikas παρέδωσε μια συλλογή που χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακά κοψίματα, τολμηρές λεπτομέρειες και minimal γραμμές. Όπως ακριβώς ο δυναμισμός παντρεύεται με τη θηλυκότητα στην προσωπικότητα μιας γυναίκας έτσι και οι αέρινες μπερδεύονται με τις αυστηρές γραμμές στα σχέδια του Νάσου. PSS 15 (14)SS 15 (14) SS 15 (4)

Έχοντας πάντα ως πυρήνα το πλεκτό, ο Nassos Ntotsikas δεν εγκαταλείπει τη σχεδιαστική γραμμή του που είναι να δημιουργεί κομψά σχέδια που αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα (γι’αυτό και ταιριάζουν σε πολλούς σωματότυπους). Φυσικά, δεν εγκαταλείπει και το μέσο για την καλύτερη ανάδειξη των σχεδίων του: τα ποιοτικά υφάσματα. Έτσι στη συλλογή του για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015 εκτός από το καθαρό βαμβάκι, βρίσκουμε την πλεκτή δαντέλα που προσδίδει νοσταλγικό αέρα στη συλλογή, το ασπρόμαυρο ριγέ πλεκτό με παγιέτες στην πλέξη που αποπνέει δυναμισμό, τη floral οργάντζα που αγγίζει την τρυφερή και ευαίσθητη πλευρά μιας γυναίκας ενώ οι παγιέτες δίνουν την λάμψη τους στις ξεχωριστές στιγμές του καλοκαιριού.

Η αλήθεια είναι πως μόνο ο Nassos Ntotsikas θα μπορούσε να συνδυάσει τόσο αρμονικά τις αντιθέσεις. Έτσι, στην καλοκαιρινή συλλογή του εκτός από ρετρό αναφορές, συναντούμε sporty glam ύφος, ιδιαίτερα μοτίβα και mix & match με μονόχρωμα πλεκτά που μπερδεύονται με τα prints.Fragile SS 2015 (8) PSS 15 (5) SS 15 (2)

Χρωματικά η συλλογή αποτελείται από γήινα χρώματα, ‘εύθραυστα’ παστέλ – όπως το σομόν, το εκρού, το πούρο – αλλά και πιο έντονα όπως το φούξια, το λιλά και το χρυσό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Nassos Ntotsikas συνεχίζει την συνεργασία του με την ηθοποιό Μαριάννα Πολυχρονίδη, η οποία δημιουργεί αποκλειστικά για το brand μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα που εξελίσσουν την φιλοσοφία του και παράλληλα αποκτά νέα σημεία διανομής σε Μύκονο (Alchemist), Πάρο (Anassa), Κω (Soho), Βέροια (Mirror) και Κοζάνη (Atelier).

Η εύθραυστη αισθητική της μόδας βρήκε τη δυναμική της πλευρά στη νέα συλλογή του Nassos Ntotsikas.

Nassos Ntotsikas / Facebook Page