Άμα επισκεφτείς το site της Ίριδας Ντεπόρτου θέλεις να σταματήσεις τη ροή του slideshow πολύ απλά επειδή δεν γίνεται να μη σταθείς στις σχεδιαστικές λεπτομέρειες των υποδημάτων και των τσαντών που δημιουργεί η ίδια.

iris de portu handmade

Storm

Γεννημένη από Ιταλό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, η Ίρις Ντεπόρτου σπούδασε στο Central Saint Martins του Λονδίνου και το Istituto Marangoni του Μιλάνου Σχέδιο Μόδας, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της στον Σχεδιασμό και την Κατασκευή Υποδημάτων στην Αθήνα, με δάσκαλο τον Απόστολο Κουλουμάση. Λαμβάνοντας ερεθίσματα από τα ταξίδια της, οι χειροποίητες δημιουργίες της ξεχωρίζουν για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό τους και την άψογη ποιότητα τους. Και ενώ κάθε δημιουργία της μοιάζει τελείως διαφορετική από την άλλη, εντούτοις υπάρχει μια κοινή βάση: συνδυάζουν την ελληνική αισθητική και την ιταλική φινέτσα, με λίγο “πασπάλισμα” λονδρέζικου στυλ.

iris de portu handmade

Η Ίρις Ντεπόρτου

Ας μάθουμε λοιπόν περισσότερα για μία νέα Ελληνίδα σχεδιάστρια που μας εντυπωσίασε με την αισθητική της αντίληψη, αλλά και με τον επαγγελματισμό της, αφού για την Ίριδα ο όρος “χειροποίητη δημιουργία” σημαίνει να επιμελείται η ίδια όλα τα στάδια κατασκευής της:

Τι είναι αυτό που σε ώθησε να δημιουργείς κυρίως υποδήματα;

Η ανάγκη να δημιουργώ ταυτίζεται με την ύπαρξή μου. Η δυνατότητα να σχεδιάζω και στη συνέχεια να δίνω στο δέρμα μορφή, σχήμα, να πραγματοποιώ κάτι που εξυπηρετεί καθημερινή ανάγκη και επιπλέον αισθητική ικανοποίηση είναι σημαντικό για μένα.

iris de portu handmade

Dianna

Εκτός από υποδήματα, δημιουργείς και το «ζευγαράκι» τους τις τσάντες. Σε ποια στοιχεία βασίζεις το σχεδιασμό των τσαντών; 

Πολλές φορές «ζευγαρώνει» με τα υποδήματα κάποια από τις τσάντες, αλλά συνήθως είναι ανεξάρτητα κομμάτια που λειτουργούν παράλληλα. Κάθε τσάντα μου είναι εν δυνάμει μια all day bag για κάθε στιλ και τύπο γυναίκας. Αυτής που χρειάζεται μόνο κλειδιά, πορτοφόλι, κινητό, αλλά και εκείνης που θέλει να χωρά όλα της τα υπάρχοντα μέσα στη τσάντα. Όπως για παράδειγμα το best seller μας η “Jade” τσάντα πλάτης.

iris de portu handmade

Jade

 Στα σχέδια σου κυριαρχεί ο συνδυασμός των χρωμάτων. Το θεωρείς trademark σου; Υπάρχει κάποια άλλη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει τα σχέδια σου; 

Είναι αλήθεια ότι στους συνδυασμούς χρωμάτων τα δυο θερμά ή ψυχρά κι ένα ουδέτερο είναι αρκετά, αλλά προσωπικά με εκφράζει ο αρμονικός συνδυασμός περισσότερων των τριών χρωμάτων και είναι κάτι που αρέσει και στους άλλους πολύ. Κάτι άλλο που προσέχω και μακάρι να γίνει trademark μου είναι η άνεση και η αντοχή. Όσο τα φοράς τόσο να τα αγαπάς.    

iris de portu handmade

Thor

iris de portu handmade

Bespoke

Από που αντλείς έμπνευση για τα σχέδια σου; 

Ταξιδεύοντας για τις ανάγκες της δουλειάς μου, παρακολουθώ τις τάσεις της μόδας και επηρεάζομαι χωρίς να δεσμεύομαι. Δουλεύω με κριτήρια, το αναγκαίο, το λιτό, με αποτέλεσμα το ιδιαίτερο.

iris de portu handmade

Lyli Rose

Τι θέλεις να νιώθει κάθε γυναίκα που φορά τα υποδήματα σου; 

Να ενισχύεται η καλή διάθεση προς τον εαυτό της και η αίσθηση ότι φορώντας δικά μου κομμάτια δεν περνά απαρατήρητη!  iris de portu handmade

 Κι αυτό ακριβώς γίνεται 😉

Custom-made δημιουργίες Iride De Portu

Διεύθυνση Showroom: Παλλάδος 24-26, Ψυρρή, Αθήνα, 210 325 5119