Η αγαπημένη ατάκα της Joan Rivers ήταν το “Who are you wearing?” και σίγουρα είχαμε δει πολλά εκκεντρικά ρούχα τα οποία είχε φορέσει κατά καιρούς που ήταν απευθείας για σύλληψη από την αστυνομία της μόδας αλλά επίσης το στυλ της ήταν μοναδικό και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πάντα κατάφερνε να κλέψει τις εντυπώσεις. Τα πιο σημαντικά μαθήματα τα οποία μας δίδαξε ήταν επτά.

 

1. Θα κάνεις λάθη

Ας το παραδεχτούμε μερικές φορές ακόμα και η Angelina Jolie βρίσκεται στο στόχαστρο για τα ρούχα τα οποία φοράει. Πόσο μάλλον εμείς όπου είμαστε απλοί πολίτες και δεν έχουμε έναν στυλίστα να μας ντύνει από το πρωί ως το βράδυ.

2. Το ασφαλές ντύσιμο είναι βαρετό

Το να μην αλλάζεις το στυλ σου γιατί απλά φοβάσαι ότι θα κριθείς με άσχημο τρόπο γιατί πιστεύεις ότι κάτι δε σου πάει είναι κάτι το οποίο πρέπει να ξεπεράσεις. Το ασφαλές ντύσιμο είναι βαρετό. Δοκίμασε κάτι διαφορετικό και θα δεις πως θα σου αρέσει.

3. Θα πρέπει να ρισκάρεις και να το διασκεδάσεις

Μη φοβάσαι να δώσεις στους γύρω σου ένα θέμα συζήτησης σχετικά με το ντύσιμο σου. Ακόμα και η αρνητική διαφήμιση δεν παύει να είναι διαφήμιση. Χαμογέλα λοιπόν!

4. Το στυλ είναι ερμηνεία

Και όπως έλεγε και η Rivers: η ιδανική ομορφιά είναι ένας φυγάς ο οποίος ποτέ δεν βρέθηκε. Ο καθένας ερμηνεύει το στυλ με διαφορετικό τρόπο αλλά το τι θα δείξεις στον κόσμο ερμηνεύει και τον χαρακτήρα σου.

5. Μην χάνετε το χρόνο σας προσπαθώντας να εντυπωσιάσετε τους άλλους

“Αν ο Θεός ήθελε να σκύψω, θα μου άφηνε διαμάντια στο πάτωμα”, δεν είναι δικά μας λόγια αλλά δικά της.

6. Μερικές φορές, απλά πρέπει να γελάμε με τον εαυτό μας

Η αστυνομία της μόδας κατά πάσα πιθανότητα θα σας κάνει πολλές φορές να μετανιώσετε για τις επιλογές σας. Μερικές φορές το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γελάσετε και να πείτε: ” Μα τι σκεφτόμουν!Γιατί με άφησαν να βγω από το σπίτι έτσι;”

7. Ποτέ μην σταματήσεις να σκέφτεσαι ποια πραγματικά είσαι!

Το πιο σημαντικό μάθημα που μας δίδαξε η Joan Rivers είναι πως το μόνο που χρειάζεσαι για να γίνεις fashion icon είναι να είσαι αυθάδης αλλά και αριστοκρατική σε ότι αφορά το στυλ σου προκειμένου να αναδείξεις την υπέροχη fashionista που κρύβεις μέσα σου.