Υπάρχουν κάποια κλασσικά patterns που όταν επανέρχονται στην μόδα, μένουν για καιρό! Ένα από αυτά τα patterns είναι το καρό, το οποίο εμφανίστηκε ξανά ως τάση την Άνοιξη του 2012 και παρέμεινε το 2013, όλη τη χρονιά, καθώς την ερχόμενη Άνοιξη πρόκειται να συναντήσουμε πολλά ρούχα – σκακιέρες.

Δεν πρόκειται να αναλύσω όλα τα είδη καρό (ταρτάν, pied de poule, pin check…) γιατί θα χρειαστώ τουλάχιστον 1000 λέξεις και μετά θα με αποκεφαλίσει ο αρχισυντάκτης μου.

Ωστόσο, θα επικεντρωθώ στο ένδυμα εκείνο που οι γυναίκες λατρεύουν σχεδόν τόσο όσο και το μικρό μαύρο φόρεμα: το καρό πουκάμισο. Εμένα, προσωπικά, είναι το ρούχο στο οποίο καταφεύγω όταν θέλω να φορέσω κάτι άνετο, χαλαρό αλλά στιλάτο ταυτόχρονα ή όπως το ονομάζω, το ρούχο «Κυριακάτικη Εκδρομή».

Τον Χειμώνα που διανύουμε ειδικά, έκαναν την εμφάνισή τους πολλά καρό πουκάμισα με κεντημένα τρουκς στις λεπτομέρειες (βάτες, τσέπες, κουμπιά, γιακά) κι έτσι το casual συναντήθηκε με το glam rock.

Αγαπημένος μου συνδυασμός είναι καρό πουκάμισο με γούνινο γιλέκο.plaid-shirt-fur-vest

Ο κλασσικός συνδυασμός είναι με τζιν παντελόνι αλλά ταιριάζει τέλεια και με stretch παντελόνι και biker boots.

Η Katie Holmes με καρό πουκάμισο και biker boots

Η Katie Holmes με καρό πουκάμισο και biker boots

Τώρα ειδικά που είναι περίοδος εκπτώσεων είναι ευκαιρία να «στοκάρετε» τη ντουλάπα σας με πολλά καρό πουκάμισα που θα κρατήσετε για πολλά πολλά χρόνια.