Το 1920 κάνει την πρώτη εμφάνιση του το ανδρόγυνο στυλ από την ιέρεια της μόδας Coco Chanel ,αφού είναι η πρώτη που τολμά να αψηφήσει τους νόμους της εποχής και σχεδιάζει παντελόνια για γυναίκες.

Λίγες δεκαετίες αργότερα ακολουθείται από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και  σταρ, όπως τη Μarlene Dietrich. Mε μότο ‘’φόρεσε τα ρούχα του φίλου σου’’, το ανδρόγυνο look προσφέρει αμέτρητες επιλογές καθώς μπορείς εύκολα να το μετατρέψεις από formal σε επαγγελματικό, και μετά σε θηλυκό και σέξι.

Marlene Dietrich, είδωλο του ανδρόγυνου στυλ

Marlene Dietrich, είδωλο του ανδρόγυνου στυλ

Οι κανόνες αυτού του στυλ είναι: Άνετο όχι εφαρμοστό κουστούμι, πουκάμισο και παπούτσια μοκασίνι. Επειδή όμως δεν είναι ανάγκη να ακολουθήσεις κατά βάση τον κανόνα, μπορείς για πρωινές ώρες και όχι τόσο επίσημες καταστάσεις, να αντικαταστήσεις το κλασσικό παντελόνι με ένα boyfriend jean η με μια loose παντελόνα και παράλληλα το σακάκι με ένα δερμάτινο και με αυτό τον τρόπο να το προσαρμόσεις σε μια πιο ροκ έκδοση, όπως το στυλ της φωτογραφίας:androgynous-1

Το σημαντικό στο σύνολο σου είναι να αποτελείται από oversized γραμμές και μην ξεχνάς πως η επιλογή σου σε τσάντα είναι πολύ σημαντική γι’ αυτό θα σου πρότεινα την τσάντα «ταχυδρόμου» φορεμένη στον ώμο ή ένα oversized φάκελο.