Αν θέλεις μια γυναίκα να αισθανθεί σαν βασίλισσα ντύσε την με δαντέλα ή βελούδο. Η δαντέλα συνδυάζει την πολυτέλεια με τον αισθησιασμό και ίσως γι’ αυτό να αποτελεί αγαπημένη επιλογή των γυναικών ανά τους αιώνες.

Από την πρώτη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τη σημερινή δεν υπάρχει εστεμμένη ή κοινή θνητή που να μην έχει λατρέψει το λεπτοδουλεμένο, ημιδιάφανο ύφασμα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ I, έμεινε στην ιστορία για πολλούς λόγους και για τους δαντελένιους γιακάδες που κοσμούσαν τα πολυτελή φορέματα της

Η σημερινή βασίλισσα Ελισάβετ αγαπούσε τις δαντελένιες δημιουργίες από τότε που ήταν νέα

Λατρεία όμως έχουν στην δαντέλα και οι μεγάλοι σχεδιαστές μόδας, όπως ο Salvatore Ferragamo, οι Dolce e Gabbana και ο Michael Kors. Έτσι πολλές δημιουργίες τους ντύθηκαν με δαντέλα στις φετινές χειμερινές κολεξιόν τους.

Salvatore Ferragamo Fall 2012

Dolce e Gabbana Fall 2012

Michael Kors Fall 2012

Η Kristen Stewart είναι μία από τις πολλές σταρ που ντύθηκαν με δαντελένια δημιουργία για εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί αλλά εδώ την ξεχωρίσαμε γιατί συνδυάζει δύο τάσεις σε μία, μπλε και δαντέλα, σε αυτό το φόρεμα από τη χειμερινή κολεξιόν της Stella McCartney.

H Kristen Stewart με μπλε δαντελένια δημιουργία Stella McCartney

Η δαντέλα όπως προαναφέρθηκε, έχει συνδεθεί με την «πολυτέλεια» μια λέξη σχεδόν απαγορευμένη αυτή την εποχή, ωστόσο, η πολυτέλεια δεν χρειάζεται να είναι ακριβή. Έτσι, επιτρέψτε στον εαυτό σας να μπει στο πνεύμα των εορτών, διαλέγοντας ένα δαντελένιο φόρεμα για την εμφάνισή σας στα φετινά πάρτι.

Δαντελένιο μίνι φόρεμα BSB (75 euro)

H & M στενό φόρεμα ζέρσει με δαντέλα (19,95 euro)

Φόρεμα με δαντέλα και φούστα με φτερά Zara (89,95 euro)