Μία έκθεση, στο Metropolitan Museum, που παρουσιάζει τη δουλειά ενός σχεδιαστή κοσμημάτων που κάνει τις γυναίκες να παίρνουν ανάσες και να βουτάνε στο βυθό. Εκεί όπου τα διαμάντια, η γρανάδα, τα ζαφείρια, το τοπάζι και όλοι οι πολύτιμοι λίθοι έχουν πάρει σχήμα από τα χέρια του Joel A.Rosenthal που με έδρα του το Παρίσι και με το όνομα JAR κάνει τα μάτια μίας γυναίκας να γεμίζουν με δάκρυα. Είναι η συγκίνηση που προκαλεί η δουλειά του με τη μοναδικότητα και την έμπνευση που δεν αφήνει τίποτα όρθιο.

Κλασικά κοσμήματα που θυμίζουν λουλούδια των ονείρων, χρώματα ανατολής και εποχών, κύματα ωκεανών και ζωηρές πεταλούδες. Γεννημένος στη Νέα Υόρκη και με σπουδές στο Harvard, ο Rosenthal μετακόμσε στην Πόλη του Φωτός το 1966 και κατάφερε «εντός ολίγου» να γίνει γνωστός και αγαπητός για τον τρόπο που έδινε ζωή σε κοσμήματα και γυναικεία όνειρα δίχως σταματημό. Αινιγματικός και απόμακρος δε συνηθίζει να χαρίζει το ταλέντο σε editorials περιοδικού και καταλόγων μόδας.

Αντιθέτως δίνει χρόνο και ψυχή προκειμένου να ευχαριστήσει τους πελάτες- οπαδούς «πέρα από τα διαμάντια, πέρα από τις λέξεις» όπως λέει ο ίδιος.

Στο Metropolitan Museum έως τις 9 Μαρτίου 2014 .