Μπορεί να έχουν πολλά να χωρίσουν, αλλά τουλάχιστον συμφωνούν σε θέματα στυλ. Ο λόγος για την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Michelle Obama και τη σύζυγο του υποψήφιου ρεμπουπλικανού Προέδρου, Ann Romney που διάλεξαν έντονη ροζ απόχρωση (Schiaparelli pink για τους μυημένους στη μόδα) για την εμφάνιση τους στο δεύτερο debate των υποψήφιων Προέδρων που έλαβε χώρα στις 16 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Hofstra της Νέας Υόρκης.

Κι αν κάποιοι βιάστηκαν να πουν πως από σύμπτωση εμφανίστηκαν με ταιριαστά σύνολα οι δύο κυρίες, θα έπρεπε να ξέρουν πως οι σύμβουλοι των υποψήφιων Προέδρων δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη! Συνεπώς το μήνυμα που ήθελε να περάσει τόσο η Michelle Obama όσο και η Ann Romney ήταν την υποστήριξη τους στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του στήθους, αφού ο Οκτώβριος θεωρείται ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Η Sarah Haley, εκπρόσωπος τύπου της Ann Romney έσπευσε να δηλώσει πως «η κυρία Romney συμμετείχε ενεργά στην καμπάνια ενημέρωσης ενάντια στον καρκίνο του στήθους κι έκτοτε διαλέγει πολλά ρούχα σε αποχρώσεις του ροζ», φυσική απόρροια λοιπόν η εμφάνισή της με το μεταξωτό Oscar de la Renta φόρεμα με τα κοντά μανίκια στο debate.

Παρόλο που το ροζ είναι αγαπημένο (και κατά πολλούς τυχερό) χρώμα της Michelle Obama η ίδια διάλεξε Michael Kors φόρεμα με ταιριαστό κοντό σακάκι, για να δείξει κι εκείνη την υποστήριξη της στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του στήθους. Μάλιστα, στις 3 Οκτωβρίου άναψαν ροζ φώτα στον Λευκό Οίκο και πηγές αναφέρουν πως η Πρώτη Κυρία εμφανίστηκε με το γνωστό ροζ βραχιόλι της καμπάνιας.

Όπως ήταν φυσικό οι υπεύθυνες του Cure Foundation, χαιρέτισαν την ενέργεια και των δύο κυριών.

Στον απόηχο της «ροζ» εμφάνισης, δεν ήταν λίγα τα σχόλια που γράφτηκαν στον Τύπο για το κόστος των εν λόγω εμφανίσεων, κυρίως για την εμφάνιση της Michelle Obama, καθώς το σύνολο της από την resort collection του Michael Kors για το 2013 φημολογείται πως στοιχίζει 3.290 δολλάρια, ενώ το Oscar de la Renta φόρεμα της Ann Romney, το οποίο δεν κυκλοφορεί ακόμα στην αγορά, στοιχίζει 1.690 δολλάρια.

Βέβαια, όπως έχει δηλώσει η ίδια η Michelle Obama κάθε φορά που την ρωτάει ο σύζυγος της αν το ρούχο που φοράει είναι καινούργιο εκείνη του απαντάει αφοπλιστικά «δεν κοιτάς τη δουλειά σου; Λύσε το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας και μην ασχολείσαι με την ντουλάπα μου».