Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα στην Huffington post και βασιζόμενοι στα λεγόμενα του «Retail futurist»  Doug Stephens το μέλλον του shopping θα περιλαμβάνει ολογράμματα. «Το φυσικό shopping θα γίνει πιο διασκεδαστικό διότι έτσι πρέπει να είναι», λέει ο ειδικός και τονίζει ότι  «Το online shopping έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ απλό και ελκυστικό με αποτέλεσμα τα καταστήματα να πρέπει να βρουν τρόπο να γίνουν διασκεδαστικά και να προσελκύσουν το κοινό».

empreinte-hologram-lingerie

Με αυτή την παραδοχή οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ενισχύσουν το διαδραστικό παιχνίδι της αγοράς, να βελτιωθούν και να δημιουργήσουν το μέλλον. Δεν επιτρέπεται να μένουν εγκλωβισμένοι σε κάτι που μοιάζει να χάνει συνεχώς έδαφος.

Μία σκέψη και μία πρόβλεψη είναι ότι τα καταστήματα θα προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες και θα έχουν να δώσουν στο αγοραστικό κοινό baby sitting, υπηρεσίες καλλωπισμού, φροντίδα κατοικίδιων κ.α.

Οφείλουν να αυξήσουν τις  υπηρεσίες που συνδέουν το online και το offline shopping προτρέποντας τον πελάτη να περνάει από το κατάστημα για να πάρει την παραγγελία του, ενώ το check out να είναι self service καθώς και να διευκολύνεται από ένα ταμείο που να λειτουργεί με  computer tablets.

Όμως η επανάσταση θα έρθει όταν ένα ολόγραμμα θα δοκιμάζει και θα ποζάρει με τα ρούχα που θα ήταν καλό να έχεις στη ντουλάπα σου.

Αντί να χάνεις χρόνο σε δοκιμαστήρια αυτή η εικονική σου φιγούρα θα βάζει και θα βγάζει όλα όσα θέλεις και ποθείς και εσύ θα το κοιτάζεις και θα αποφασίζεις τι είναι αυτό που σου ταιριάζει και τι θα σε κάνει να νιώθεις όμορφη και ελκυστική.

holographic-greeter

Το EBay αγόρασε προσφάτως την εταιρία PhiSix, που δημιουργεί ολοζώντανα 3-D μοντέλα  που μπορούν να δοκιμάσουν για εσένα έως 40 διαφορετικά ρούχα και συνδυασμούς για να επιλέξεις αυτό που επιθυμείς διακαώς!

Εσύ θα θυσίαζες την χαρά του «φυσικού» shopping για κάτι τόσο άψυχο;