Η Vans είναι το αγαπημένο μας streetwear brand που μας επέτρεψε να ενσωματώσουμε στιλιστικά στοιχεία από την κουλτούρα των «σκεϊτάδων» στο καθημερινό μας ντύσιμο. Σε μια σεζόν λοιπόν που το sport look γνωρίζει στιγμές δόξας ήρθε μια νέα συλλογή που όχι μόνο μας ξετρέλανε με τα σχέδια της αλλά και με τον κοινωνικό σκοπό που τη συνοδεύει.

Η Vans λοιπόν συνεργάζεται για πρώτη φορά με το ξεχωριστό και «κοινωνικά υπεύθυνο» fashion brand Della και παρουσιάζει μια limited συλλογή με παπούτσια και αξεσουάρ για τη φετινή άνοιξη. Με τη συλλογή αυτή, η Vans κάνει γνωστή τη δράση της Della: τη στήριξη και την ενίσχυση των γυναικών της επαρχίας Volta της Γκάνα, στη Δυτική Αφρική.

Κάτοικοι της Ghana ποζάρουν κρατώντας παπούτσια από τη συλλογή Vans x Della

Κάτοικοι της Ghana ποζάρουν κρατώντας παπούτσια από τη συλλογή Vans x Della

Η δημιουργός και creative director της Della, Tina Tangalakis, ξεκίνησε το ξεχωριστό αυτό project κατά τη διάρκεια ενός εθελοντικού προγράμματος στη Γκάνα το 2009. Με ιδιαίτερη αγάπη για την κουλτούρα της περιοχής και με αφετηρία το background της σε business & design αποφάσισε να δημιουργήσει τη Della. Πλέον, η εταιρία δημιουργεί τις συνθήκες για μια καλύτερη ζωή, μέσα από ευκαιρίες εργασίας, εκπαίδευση και κατάρτιση δεξιοτήτων, απασχολώντας πάνω από 50 γυναίκες της περιοχής για τη δημιουργία χειροποίητων υφασμάτων με τη χρήση βιώσιμων υλικών από την περιοχή της Γκάνα.

H Tina Tangalakis με γυναίκες από την Γκάνα

H Tina Tangalakis με γυναίκες από την Γκάνα

Η συλλογή Vans x Della περιλαμβάνει 6 μοντέλα παπουτσιών για άνδρες και γυναίκες, καθώς και τα αντίστοιχα αξεσουάρ. Η Vans αξιοποίησε τους σχεδιαστές της Della για να δημιουργήσει μοναδικά prints που «φορέθηκαν» στα κλασσικά αγαπημένα Sk8-Hi Reissue, Era, Authentic & Sk8-Hi Slim και στα νέα αξεσουάρ: μία μεγάλη hobo τσάντα και ένα wristlet clutch.

Τα πλούσια χρώματα των υφασμάτων αντλούν έμπνευση από τα τοπία και την κουλτούρα της περιοχής και την ιδιαίτερη τεχνική των μπατίκ. Οι έντονες αποχρώσεις του μπλε, του κίτρινου, του κόκκινου και του πράσινου μιμούνται τις ακροποταμιές και τις δενδροστοιχίες της Volta. Το τρίχρωμο print με τις καρδιές συνδυάζει το ροζ, το μωβ και το πορφυρό, ενσωματώνοντας την καρδιά και την ψυχή που κατατίθενται κατά την κατασκευή αυτών των χειροποίητων υλικών.della-x-vans-classics-collection-4

Η Vans ταξίδεψε στη Γκάνα για μια αποκλειστική ματιά στις ταλαντούχες γυναίκες της Della. Αξίζει να δείτε το ταξίδι αυτό με την ομάδα της Della, κάνοντας κλικ εδώ.

Αναζητήστε τα tribal σχέδια με τα έντονα χρώματα της συλλογής Vans x Della και υιοθετήστε ένα urban street look με κοινωνική συνείδηση!