Η εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου είχε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρουσίες. Μία από αυτές ήταν και το fashion show της Max Mara με σύνολα που φέρουν μηνύματα που ξεπερνούν την απλή αισθητική. Η συλλογή Sportmax Fall-Winter 2020/21 αποτελεί ωδή στο στυλ που ισορροπεί το φουτουριστικό με το θηλυκό. Κάπες, παλτό, τζάκετ και αδιάβροχα συνδυάζονται με σύγχρονο τρόπο με μια πρωτότυπη σειρά από κουμπιά και αναβαθμίζονται με έντονους ώμους, αποσπώμενους γιακάδες και κεντημένα διακοσμητικά στοιχεία.

Φαρδιά παντελόνια και φούστες συνδυάζονται με τοπ με βολάν και πλισέ. Το δέρμα χρησιμοποιείται και για τη δημιουργία πλισέ λεπτομερειών ή συνδυάζεται με πλεκτά και προστίθεται σαν λεπτομέρεια πάλι σε τοπ, ολόσωμες φόρμες, φούστες και παντελόνια. Τα coordinated looks (παλτό και φούστες από το ίδιο υλικό) επανέρχονται και το denim ενσωματώνεται με λεπτομέρειες που αποδίδουν φόρο τιμής στο tuxedo.

Όσον αφορά τα χρώματα, θα δούμε να παίζουν πολύ ουδέτεροι τόνοι (καμηλό, χακί) που μπλέκονται με το σκούρο μπλε και το γκρι και τονίζονται από το λευκό, το ροζ και το γαλάζιο. Τα floral prints δίνουν μια αέρινη αίσθηση σε ένα κατά τ’ άλλα φουτουριστικό θέμα. Τα θεατρικά γυαλιά δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο Space-Age concept.