Το να βάφεις τα μαλλιά σου είναι συναρπαστικό. Πολλές γυναίκες (και εγώ μαζί με αυτές) λατρεύουν την ιδέα να βάφουν τα μαλλιά τους διαφορετικά χρώματα για να είναι πιο εντυπωσιακές. Προσωπικά έχω κάνει τα μαλλιά μου μωβ, σκούρο καστανό, ξανθό, γκρι, μελί και κόκκινο, συνεπώς έχω δοκιμάσει όλο το χρωματολόγιο! Η αλήθεια είναι ότι κάθε είδους χημική επεξεργασία που αλλάζει το χρώμα ή η δομή της τρίχας σας είναι πιθανό να προκαλέσει ζημιά. Παρόλα αυτά, επειδή έπαθα και έμαθα υπάρχουν τρόποι για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και παράλληλα να έχετε ένα μοναδικό χρώμα.

  1. Αν θέλετε τα μαλλιά σας να είναι υγιή μετά τη βαφή, θα πρέπει να αρχίσετε να προετοιμάζετε τα μαλλιά σας πολλούς μήνες νωρίτερα. Αυτό περιλαμβάνει ότι τα μαλλιά σας είναι και θα παραμείνουν ενυδατωμένα. Χρησιμοποιήστε μάσκα τουλάχιστον δυο μήνες πριν ξεκινήσετε να βάφετε τα μαλλιά σας και προσπαθήστε να αποφύγετε οποιαδήποτε επαφή με πιστολάκι ή ισιωτικό.
  2. Είναι σημαντικό να βρείτε έναν καλό κομμωτή που γνωρίζει τι κάνει. Εάν θα βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι, πραγματοποιήστε πρώτα μια δοκιμή πρώτα. Θα ήταν επίσης καλή ιδέα να έχετε κάποιον να σας βοηθήσει.
  3.  Μόλις βάψετε τα μαλλιά σας προσπαθήστε να περιμένετε τουλάχιστον 2 μέρες πριν τα λούσετε ξανά. Αυτό θα βοηθήσει για να “κλειδώσει” το χρώμα.
  4. Είναι σωστό μετά από οποιαδήποτε βαφή να κόψετε τα μαλλιά σας στο κάτω μέρος ίσα ίσα αφού οι ζημιές είναι αναπόφευκτες.
  5. Το χρώμα φεύγει αμέσως κατά τα λουσίματα. Αν λοιπόν λούζεις τα μαλλιά σου 3-4 φορές την εβδομάδα δοκίμασε να το κάνεις 2-3 φορές.
  6. Το ξέβγαλμα με ζεστό νερό προκαλεί σημαντικά προβλήματα στη τρίχα δημιουργώντας ψαλίδα. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να τα “σώσεις” είναι να τα ξεπλένεις με κρύο νερό.
  7. Επιλέξτε ένα σαμπουάν προστασίας χρώματος που εμπλουτίζεται με κλινικά αποδεδειγμένη Κινόα που βοηθά στη διατήρηση του χρώματος & βελτιώνει τη δυνατότητα απορρόφησής του από την τρίχα. Βοηθά τις χρωστικές ουσίες να κλειδώνουν στην τρίχα για πιο έντονο και ζωηρό χρώμα όπως η νεά σειρά  περιποίησης μαλλιών Πορφύρα Fresh Line.
  8. Η μαλακτική κρέμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικό έλαιο Φραγκοσυκιάς που ενυδατώνει σε βάθος και παρέχει προστασία από την UV ακτινοβολία. Το καινοτόμο σύμπλεγμα πρωτεΐνης Μπιζελιού και Ρόδου Ιεριχούς προσφέρει μακροχρόνια προστασία από τις επιθετικές βαφές μαλλιών, το οξυζενέ και τις ελεύθερες ρίζες ενώ θωρακίζει την τρίχα.
  9. Η νέα σειρά  περιποίησης μαλλιών Πορφύρα Fresh Line έχει και μαλακτική κρέμα η οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικό έλαιο Φραγκοσυκιάς που ενυδατώνει σε βάθος και παρέχει προστασία από την UV ακτινοβολία. Το καινοτόμο σύμπλεγμα πρωτεΐνης Μπιζελιού και Ρόδου Ιεριχούς προσφέρει μακροχρόνια προστασία από τις επιθετικές βαφές μαλλιών, το οξυζενέ και τις ελεύθερες ρίζες ενώ θωρακίζει την τρίχα.
  10. Μη ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις το λεπτόρρευστο ξηρό λάδι λάμψης από τη  σειρά  περιποίησης μαλλιών Πορφύρα Fresh Line το οποίο έχει και θερμοπροστασία με έλαιο Καμέλιας και αναζωογονεί άμεσα τα άτονα, ξηρά ή φριζαρισμένα μαλλιά, ενώ διατηρεί λαμπερό το χρώμα τους. Παρέχει προστασία από τη θερμότητα και αποτρέπει τις φθορές από τη χρήση σεσουάρ, σίδερου μαλλιών κλπ.
 Capture

Η νέα, ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης μαλλιών Πορφύρα σχεδιάστηκε ειδικά για τις εξειδικευμένες ανάγκες των βαμμένων μαλλιών που ταλαιπωρούνται από τις βαφές και τη θερμότητα. Η Πορφύρα περιέχει στο σύνολο 12 κλινικά αποδεδειγμένα δραστικά συστατικά που προστατεύουν και ενυδατώνουν την τρίχα, μειώνουν το φριζάρισμα και διατηρούν ένα λαμπερό, ζωντανό και υγιές χρώμα στα μαλλιά. Η σειρά περιλαμβάνει σαμπουάν, μαλακτική κρέμα, μάσκα θεραπείας και ένα πολυλειτουργικό ξηρό λάδι.