Έχεις παρατηρήσει ότι η ζωή τρέχει πολύ γρήγορα και δεν προλαβαίνεις να την φτάσεις και να την απολαύσεις;  Η καθημερινότητα μας έχει γίνει εξαιρετικά έντονη και ο χρόνος που αφιερώνουμε σε ό,τι αγαπάμε, αλλά και στις απολαύσεις που κάνουν τη ζωή μια αληθινή εμπειρία, έχει περιοριστεί σημαντικά. Έχουμε γίνει ανυπόμονοι, πιέζοντας τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Ωστόσο, οι εμπειρίες αποκτούν πραγματικό νόημα μόνο μέσα από την ουσιαστική επένδυση χρόνου, διαφορετικά όλα μας προσπερνούν και δεν μας αφήνουν καμία «γεύση»!Το premium ρούμι Zacapa Solera 23, μας συστήνει την έννοια του Art of Slow και τη φιλοσοφία που το συνοδεύει, η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με τη διαδικασία παραγωγής του. Παράλληλα, μας προσκαλεί να «δημιουργήσουμε» τον χρόνο που έχουμε ανάγκη και να τον αξιοποιήσουμε κάνοντας ό,τι πραγματικά αγαπάμε.

Capture

Ο πολυταξιδεμένος chef Δημήτρης Κατριβέσης, ο βραβευμένος barista Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο chef pâtissier Φίλιππος Παπασπύρου και ο city stroller  Δημήτρης Τσακούμης επαναπροσδιορίζουν τη σημασία του Art of Slow μέσα από ποικίλες εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους και εντάσσουν το ρούμι Zacapa Solera 23 στις κορυφαίες εκτιμήσεις τους.

Capture

Στην τέχνη της υψηλής μαγειρικής πέρα από τις άριστες πρώτες ύλες, εξίσου σημαντικός είναι ο χρόνος. Χρόνος για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί, να γίνουν ένα, να ωριμάσουν, να εξελιχθούν, να αποκτήσουν σώμα και ψυχή. Μόνο ο χρόνος καταφέρνει να ενώσει τα πάντα – σαν τα συμβολικά ψάθινα δαχτυλίδια (petate) που περικλείουν κάθε φιάλη Zacapa Solera 23. Το αποτέλεσμα, και ειδικά στη γαστρονομία, είναι μοναδικό μόνο όταν υπάρχει υπομονή, προσοχή στη λεπτομέρεια και ισορροπία. Οι αξιομνημόνευτες εμπειρίες δεν συμβαίνουν βιαστικά. Μέσα από την απλότητα έρχεται η αγνότητα, και όλο αυτό μεταφράζεται σε απόλαυση, μια φιλοσοφία που ενστερνίζεται ο chef Δημήτρης Κατριβέσης στη μαγειρική του.

Capture

Κάθε κόκκος καφέ κρύβει μια ολόκληρη ιστορία μέσα του. Κι ο καλύτερος τρόπος για να την ανακαλύψετε και να μπείτε σε έναν κόσμο γεύσεων και αρωμάτων δεν είναι άλλος από το cupping, δηλαδή τη γευσιγνωσία του καφέ. Μια μορφή ιεροτελεστίας για τους απανταχού barista και λάτρεις του καφέ σε όλο τον κόσμο. Μια διαδικασία που θέλει τον χρόνο της και δεν μπορεί να γίνει βιαστικά, σύμφωνα με τον barista Μιχάλη Δημητρακόπουλο, κάτι αντίστοιχο με την μακρόσυρτη διαδικασία ωρίμανσης του εκλεκτού Zacapa Solera 23.

Capture

Ο chef pâtissier Φίλιππος Παπασπύρου αναδεικνύει τη σημασία του να δίνεις χρόνο σε αυτά που πραγματικά αξίζουν, έχοντας ως σημείο αναφοράς ένα ιδανικό συνοδευτικό με ρούμι Zacapa Solera 23, τη bitter σοκολάτα. Για την περίτεχνη δημιουργία ενός γλυκού, απαιτείται ακρίβεια στα υλικά και στην εκτέλεση, καθώς και χρόνος. Τρία στοιχεία που αποτείνουν φόρο τιμής στις αρχές που διέπουν τη διαδικασία παραγωγής και απόσταξης του Zacapa Solera 23.

Capture

Ανακαλύψτε αυτό το εξαιρετικό ρούμι, όχι μόνο για την ενδιαφέρουσα γεύση του ή το πολυδιάστατο άρωμά του, αλλά για την αυθεντική κουλτούρα της αργής διαδικασίας ωρίμανσής του που προσδίδει την τέλεια ισορροπία στη γεύση του. Επίτευξη μιας αρμονίας που αναζητά στην καθημερινότητά του και ο city stroller Δημήτρης Τσακούμης, που γυρνά την πόλη για να ανακαλύψει τα κρυμμένα της μυστικά και να τα μοιραστεί μαζί μας. Κάθε μέρα ακολουθεί τους γρήγορους και εξοντωτικούς ρυθμούς της πόλης για να αναζητήσει κάτι νέο προς εξερεύνηση.  Όταν τα πράγματα επιταχύνονται ανεξέλεγκτα και όταν όλα γύρω μας «πιέζουν για πιο γρήγορα» έρχεται η κατάλληλη στιγμή για να επιβραδύνεις, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει και ο ίδιος, να μειώσεις τους ρυθμούς σου, να επαναπροσδιορίσεις τη σημαντικότητα του χρόνου στην καθημερινότητά σου και να εντρυφήσεις στη φιλοσοφία του art of slow απολαμβάνοντας αυτό το εξαιρετικό απόσταγμα και ό,τι άλλο σου προσφέρει η ζωή καθημερινά!

One Response