1. Δοκιμάστε να πάτε ένα σαββατοκύριακο κάπου πριν τις καλοκαιρινές σας διακοπές: Με αυτό τον τρόπο θα δεις πως είναι να είστε μαζί όλη την ημέρα. Ας πούμε ένα μικρό τεστ. Αντέχεις που πετάει τα ρούχα του δεξιά και αριστερά;
2. Επέλεξε έναν κοντινό προορισμό: Αν το τεστ του σαββατοκύριακου έχει επιτυχία σειρά έχουν οι κανονικές διακοπές. Επειδή πολλά μπορεί να συμβούν δοκίμασε να πας σε έναν κοντινό προορισμό (ναι ο Αργοσαρωνικός είναι τέλειος και έχει ζευγαρονήσια). Μη τύχει τσακωθείτε και δεν ξέρεις πως να επιστρέψεις!
3. Επιλέξτε μαζί τον προορισμό: Είναι πολύ σημαντικό να σεβαστείς και την δική του άποψη στην επιλογή. Αν εκείνος θέλει βουνό και εσύ θάλασσα πρέπει να τα βρείτε κάπου στη μέση. Αν εσύ θες Νάξο και εκείνος Πάρο τότε μπορείτε να κάνετε hopping στα νησιά.
4. Μιλήστε για το budget: Για να μην ανεβάσεις το κόστος των διακοπών σου καλό είναι να επιλέξεις διακοπές σε κάμπινγκ. Τώρα πάλι αν δεν αλλάζεις με τίποτα την άνεση σου ένα δωμάτιο ή ένα ξενοδοχείο είναι μονόδρομος.
5. Σταμάτα τη γκρίνια: Σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα σου αρέσει η συμπεριφορά του ή η γνώμη του. Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στις διακοπές είναι να αρχίσεις να γκρινιάζεις. Μπορείς με ήρεμο τρόπο και κυρίως ευγενικό να εξηγήσεις τι σε ενοχλεί.