Στα παλιά τα χρόνια, κάθε γυναίκα που σεβόταν τον εαυτό της (όπως και τώρα), δεν υπήρχε ουδεμία περίπτωση να παραστεί σε ένα κοσμικό γεγονός και να μην φορέσει από την γκαρνταρόμπα της ένα tweed παλτό και ένα ζευγάρι από λευκά γάντια. Ήταν το ιδανικό στιλ. Πλέον, τα δεδομένα της μόδας δεν έχουν όρια και κανόνες και κάπως έτσι μπορείς να υιοθετήσεις ένα vintage στιλ με απλά κολπάκια.

Για να το κάνεις εύκολα και αποτελεσματικά, ακολούθησε τα παρακάτω 5 tips και θα έχεις σίγουρα άλλον αέρα στο στιλ σου.

1. Αυτό το μικρό και συγχρόνως εντυπωσιακό

Αν είσαι έτοιμη να εισέλθεις στον κόσμο του vintage, τότε πρέπει να ξεκινήσεις με μικρά και διακριτικά αξεσουάρ. Για παράδειγμα, τις εντυπωσιακές καρφίτσες στο πέτο του παλτό που υποτιμούσες, πρέπει να γίνουν οι αγαπημένες σου.

vintage style

2. Μην παραμελείς την ποιότητα

Έχουμε πει πολλάκις ότι η ποιότητα στο ρούχο είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να προσέχεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, προτίμησε να αγοράσεις παλιά μεταχειρισμένα ρούχα αφού αποτελούν πάντα μια καλή επένδυση. Είναι διαχρονικά, οικονομικά και πάνω απ΄όλα σίγουρα ποιοτικά.

vintage style1

3. Μην ξεχνάς τις τωρινές τάσεις

Σημαντικό είναι να συνδυάζεις τις τάσεις που κυριαρχούν τώρα με το vintage στιλ, για να μην ξεφεύγεις πολύ από τα δεδομένα της μόδας. Για παράδειγμα, ένα ψηλόμεσο τζιν μπορεί εύκολα να ταιριάξει με ένα απλό μίνιμαλ μπλουζάκι.

vintage style2

4. Το μέγεθος της τσάντας να είναι μικρό…

Ναι μπορεί να λατρεύεις τις μεγάλες τσάντες που χωράνε κυριολεκτικά τα πάντα μέσα, αλλά η μικρή τσάντα είναι σταθερή αξία. Δεν θα την δεις ποτέ να μην είναι στην μόδα και οι γυναίκες τις προτιμούν από την δεκατία των ’60s.

vintage style3

5. … Το παλτό όμως μεγάλο

Αν πάλι δεν σ’αρέσει να φοράς κάτι μικρό πάνω σου, τότε σίγουρα προτίμησε να φορέσεις κάτι ευδιάκριτο για παλτό. Για ένα vintage στιλ, διάλεξε μια γούνα για να τραβήξεις όλα τα βλέμματα.

vintage style4