Θα σου πω κάτι τώρα εγώ και δεν θα το πιστεύεις! Τρελαίνομαι για ελληνικό καφέ! Ειδικά τώρα που χειμωνιάζει είναι πιο απολαυστικός από ποτέ. Μάλιστα επειδή έβλεπα τη γιαγιά μου όταν έφτιαχνε καφέ στον παππού μου πάντα είχα απορίες για αυτά τα “μικρά μυστικά” που αναφερόταν και ο καφές της ήταν τόσο ωραίος. Μεγαλώνοντας, τα έμαθα και να ‘μαι εδώ μπροστά σου για να στα πω.

  1. Χρησιμοποίησε νερό από τη βρύση και όχι χλιαρό ή ζεστό για να τελειώνεις πιο γρήγορα. Ο ελληνικός καφές θέλει την ώρα του για να πετύχει και φυσικά να τον αφαιρέσεις τη φωτιά όταν αρχίζει να σκάει η πρώτη φουσκάλα. Μόνο τότε ο καφές θα είναι τέλειος. Επίσης  είναι σημαντικό πως ένας καλός καφές γίνεται μόνο όταν έχεις καλό χαρμάνι.
  2. Ρίξε πρώτα το νερό με τη ζάχαρη, ανακάτεψε και στη συνέχεια πρόσθεσε τον καφέ. Αν ο καφές βγει νερουλός τότε σημαίνει ότι δεν έχεις βάλει αρκετή ποσότητα καφέ, αν πάλι βγει πάρα πολύ έντονος τότε θα έπρεπε να βάλεις λιγότερο. Δεν είναι ανάγκη επίσης να ανακατεύεις τον καφέ συνέχεια.
  3. Αρχισε να ανακατεύεις όταν αρχίσει να σχηματίζεται το καϊμάκι ενώ όταν ξεκινήσει να κάνει φουσκάλες πρέπει να σταματήσεις.
  4. Για να διατηρηθεί το καϊμάκι πρέπει να ρίχνεις με μια σταθερή ροή και όχι απευθείας γιατί έτσι χάνεται. Επίσης αν είναι να σερβίρεις σε δυο φλιτζάνια τότε πρόσεχε να ρίχνεις λίγο στο ένα και λίγο στο άλλο, έτσι θα απολαύσουν και οι δυο το υπέροχο καϊμάκι του.
  5. Επειδή ο καφές ξεθυμαίνει είναι καλό να φυλάσσεται σε μια συσκευασία ερμητικά κλειστή.

Σε ένα πρωτότυπο launch event που πραγματοποιήθηκε στο Art Factory, η Resoul αποκάλυψε τον καφέ  Ελ Γκρέκο… τον ελληνικό απ’ την αρχή! Ο Πρόεδρος της Resoul, κ. Άνθιμος Δημητριάδης παρουσίασε τον καφέ Ελ Γκρέκο στο κοινό εντάσσοντας τον σε μία σειρά προσωπικών ιστοριών και επιχειρηματικών αναζητήσεων που χαρακτηρίζουν τον ίδιο, την εταιρεία και τις δημιουργίες της. Στο ίδιο πλαίσιο, ο γνωστός σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος δημιούργησε ξεχωριστούς γλυκούς γευστικούς συνδυασμούς που εμπνεύστηκε αποκλειστικά για να συνοδέψουν τον ελληνικό καφέ Ελ Γκρέκο.

Capture

Ο ελληνικός καφές Ελ Γκρέκο σπάει τα στερεότυπα χωρίς να αρνείται τον ρόλο και τη σημασία της παράδοσης. Είναι μία νέα πρόταση καφέ όπου οι αξίες και η σοφία του παρελθόντος μεταμορφώνουν το σήμερα σε κάτι εξαιρετικό. Μία σύγχρονη ματιά στην αγαπημένη καθημερινή συνήθεια γίνεται μια πλούσια εμπειρία που προσκαλεί το κοινό να ανακαλύψει τον ελληνικό απ’ την αρχή.

Capture

Ο καφές Ελ Γκρέκο, πλούσιος σε εκλεκτούς κόκκους Arabica, δημιουργήθηκε από τη σύνθεση ποικιλιών καφέ Arabica από τη Λατινική Αμερική και Robusta από την Ασία. Αυτοί οι δύο κόσμοι εκλεκτών κόκκων καφέ δημιουργούν έναν ελληνικό με ξεχωριστή γεύση, διακριτική οξύτητα και πλούσιο καϊμάκι!

Η επιλογή του χαρμανιού, η προετοιμασία, η παρασκευή, το σερβίρισμα, η συνοδεία, η απόλαυση, το ταξίδι μέσα από το άρωμα του Ελ Γκρέκο είναι τα χαρακτηριστικά που οδηγούν στην μοναδική αυτή εμπειρία. Μία γευστική διαδρομή όπου ο ελληνικός καφές συστήνεται απ’ την αρχή, το σήμερα ενώνεται με το χθες και το νέο καταρρίπτει τα στερεότυπα. Ένα δημιουργικό πάντρεμα που δίνει έμφαση στην ασυμβίβαστη ποιότητα.

Capture  Capture

Η Resoul είναι ένας όμιλος εταιρειών που δίνει έμφαση στη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την αξιοπιστία. Μέσα από μία μακρά πορεία στο χώρο η μάρκα Ελ Γκρέκο με τις εστίες υγραερίου και τις πολύχρωμες βάσεις με την ειδική βαλβίδα ασφαλείας κατάφερε να βρίσκεται σήμερα σε 1,5 εκ. ελληνικά σπίτια.

 

Η μετεξέλιξη αυτού του προϊόντος θα μπορούσε να έχει σχέση μόνο με τον ελληνικό καφέ. Με μοναδικό γνώμονα την παρουσίαση μίας ολοκληρωμένης εμπειρίας ελληνικού καφέ, γεννήθηκε ο καφές Ελ Γκρέκο, ο ελληνικός απ’ την αρχή!