Σύμφωνα με τους διατροφολόγους 500 θερμίδες λιγότερες την ημέρα μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά εύκολα και χωρίς να στερηθείτε. Είτε επιλέξετε να μειώσετε την ποσότητα του φαγητού είτε να κάψετε επιπλέον θερμίδες κάνοντας άσκηση, θα καταφέρετε να χάσετε κιλά και να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας. 6 απλές αλλαγές στις καθημερινές σας διατροφικές συνήθειες μπορούν να σας βοηθήσουν να καταναλώνετε 500 θερμίδες λιγότερες χωρίς καν να το καταλάβετε και να χάσετε μέχρι και 4 κιλά μέσα σε 5 εβδομάδες:

1.Μην τρώτε μπροστά στην τηλεόραση: Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Μασσαχουσέτης, η συνήθειά μας να τρώμε βλέποντας τηλεόραση μας προσθέτει με 288 θερμίδες παραπάνω ενώ αν επιλέγαμε να κάτσουμε στο οικογενειακό τραπέζι και μετά να πάμε μια βόλτα αντί να παρακολουθήσουμε τηλεόραση θα καίγαμε συνολικά 527 θερμίδες.

2. Σαλάτα χωρίς παχυντικά συστατικά: Η σαλάτα είναι μια υγιεινή επιλογή, όμως αν επιλέξουμε να προσθέσουμε κρουτόν, μπέικον, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και σάλτσες που περιέχουν πολλά λιπαρά τότε ίσως να την μετατρέψουμε σε ένα πιάτο με πολλές θερμίδες. Κόψτε τα  παχυντικά συστατικά και γλιτώστε 500 θερμίδες καθημερινά.

3.Προσοχή στα ροφήματα: Ένας μεγάλος κρύος καφές με σαντιγί ή σιρόπι με γεύση μπορεί να περιέχει μέχρι και 670 θερμίδες. Επιλέξτε σκέτο καφέ ή με λίγη ζάχαρη!

4.Λιγότερα μακαρόνια: Μια μερίδα μακαρόνια περιέχει μόλις 220 θερμίδες. Δυστυχώς η μερίδα αυτή είναι ποσότητα ίση με μια κούπα τσαγιού. Οι μερίδες εστιατορίων ή αυτές που σερβίρουμε στο σπίτι μαζί με σάλτσα μπορεί να περιέχουν μέχρι και 1,056 θερμίδες. Προσέξτε, λοιπόν, την ποσότητα: Ακόμα κι αν καταναλώσετε δύο κούπες μακαρόνια, θα γλιτώσετε 616 θερμίδες!

5.Επιλέξτε σωστές τροφές: Καταναλώστε καθημερινά τροφές που είναι υγιεινές και σας χορταίνουν, ώστε να μειώσετε τις θερμίδες από σνακ ή μεγάλες ποσότητες φαγητού. Επιλέξτε αυγά για το πρωινό σας και μια κούπα σούπας για ορεκτικό πριν το μεσημεριανό και το βραδινό. Με αυτό τον τρόπο θα καταναλώσετε 684 θερμίδες λιγότερες μέσα στην μέρα.