Αναμφίβολα, το Crossfit (που εμφανίστηκε στις αρχές του 2000) αποτελεί ένα αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα εκγύμνασης, το οποίο απαιτεί πολύ κόπο και όποιος το ακολουθήσει θα πρέπει να χύσει πολύ… ιδρώτα! Ωστόσο, αυτός ο ιδιαίτερος συνδυασμός γυμναστικής, άρσης βαρών και ελέγχου του μεταβολισμού προσφέρει μια σειρά από σούπερ προτερήματα για την υγεία μας, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα σας κάνουν όχι μόνο πιο δυνατούς και fit, αλλά και πιο «έξυπνους»… Για πάμε να δούμε αναλυτικά το τι προσφέρει το Crossfit training και γιατί είναι must…

  • Βελτιώνει σημαντικά την αντοχή σας. Από τη στιγμή που συνδυάζει άρση βαρών, ασκήσεις αντιστάσεων και πολλές ακόμη ειδικές ασκήσει, το crossfit συμβάλλει στην βελτίωση της δύναμης, της ταχύτητας, του συντονισμού, της ευλυγισίας, της ισορροπίας, αλλά και της καρδιοαναπνευστικής λειτουργία σας.

 

  • Αλλάζει τον μεταβολισμό και το κάψιμο των θερμίδων συνεχίζει και μετά την άσκηση! Η ξεχωριστή φύση ενός προγράμματος εκγύμνασης βασισμένο στις αρχές του Crossfit βοηθάει στον μεταβολισμό να επιταχύνει την καύση των θερμίδων ευκολότερα.

 

  • Αναβαθμίζει την καρδιαγγειακή λειτουργία! Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις που να στοχεύουν στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας, ωστόσο πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι 3 λεπτά crossfit σε εβδομαδιαία βάση ήταν αρκετά για να βελτιωθεί η λειτουργία της καρδιάς σε υπέρβαρα άτομα.

 

  • Σας κάνει καλύτερους… δρομείς! Εάν σας αρέσει το τρέξιμο και οι μαραθώνιοι, τότε το Crossfit είναι ότι πρέπει για να αποκτήσετε μεγαλύτερη αντοχή στις μεγάλες αποστάσεις.

 

  • Βοηθάει στη μείωση των «απλών» τραυματισμών! Πολλές φορές στην καθημερινότητα μας μπορεί να κάνουμε κάποια απότομη κίνηση ή να σηκώσουμε βάρος με λανθασμένο τρόπο. Το Crossfit από την πλευρά του «εκπαιδεύει» στο πώς να σηκώνουμε σωστά βάρη και σταδιακά το σώμα μας αποκτάει την φυσική εγρήγορση για να μπορέσει να αντέξει τις απαιτήσεις της καθημερινότητας με ασφάλεια.

 

  • Γίνεστε… «εξυπνότεροι»! Το Crossfit δεν εκπαιδεύει μόνο τους μυς σας, αλλά παράλληλα βοηθάει και τη νοητική σας αντίληψη και σας κάνει να αντιμετωπίζετε δύσκολα προβλήματα της καθημερινότητας με μια πιο θετική σκέψη.

 

Τι λέτε θα το δοκιμάσετε;