Οι ημέρες της καραντίνας είναι δύσκολες, κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο. Δεν είναι εύκολο να περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους, ούτε να ακούς διαρκώς για νέα κρούσματα. Ειδικά αν έχεις στο σπίτι παιδιά καταλαβαίνεις πόσο κουραστικό είναι να προσπαθείς να περιορίσεις την αστείρευτη ενέργειά τους μέσα σε έναν χώρο. οφείλουμε όμως να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα και τις καταστάσεις με αισιοδοξία και να εκμεταλλευόμαστε κάθε συνθήκη προς όφελός μας. Τώρα λοιπόν που βρισκόμαστε όλη μέρα σπίτι με τα παιδιά, τώρα που δεν μας χωρίζουν ατελείωτες ώρες σχολείων, φροντιστηρίων, εξωσχολικών δραστηριότητων, δουλειών, κτλ είναι η κατάλληλη στιγμή να έρθουμε ξανά κοντά. Να περάσουμε ποιοτικό χρόνο, να παίξουμε, να διαβάσουμε, να μαγειρέψουμε, να μιλήσουμε, να γνωριστούμε από την αρχή. Σκέψου πόσα πολλά πράγματα μπορείς να κάνεις:

Να δοκιμάσετε ένα νέο φαγητό

Είτε θεωρείς το μαγείρεμα απόλαυση είτε αγγαρεία, το να μαγειρεύεις παρέα με τα παιδιά σου είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Εκτός τους ότι καλλιεργείς τη δημιουργικότητά τους, τα φαγητά που μαγειρεύονται με αγάπη είναι τα πιο νόστιμα, όλοι το ξέρουν αυτό! Στο frezyland.gr μπορείς να βρεις δεκάδες συνταγές, εύκολες και γρήγορες που μπορούν να μετατρέψουν την κουζίνα του σπιτιού στο επόμενο masterchef!

Να φτιάξετε κάτι από το 0

Είμαι σίγουρη ότι κάθε τόσο παρακολουθείς μερικά τέλεια DIY βίντεο με ιδέες που θα ήθελες να αντιγράψεις αλλά ποτέ δεν έβρισκες χρόνο. Λοιπόν, μάντεψε! Τώρα έχεις και χρόνο και έξτρα βοήθεια τα μικρά, δημιουργικά χέρια των παιδιών που τρελαίνονται για κατασκευές. Πασχαλινές κατασκευές και χειροποιήτα βάζα είναι μόνο μερικές από τις τρομερές ιδέες που θα βρεις στο frezyland.gr 

Να γυμναστείτε παρέα

Τα παιδιά έχουν πολλή ενέργεια που πρέπει κάπου να διοχετεύσουν. Μπορείτε να χορέψετε μέχρι τελικής πτώσεως ή να βάλετε ένα βίντεο στο youtube με yoga που μπορείτε να κάνετε παρέα. Ούτως ή άλλως, αν το κάνεις εσύ θα θέλουν να το κάνουν κι εκείνα οπότε ευκαιρία να τα βάλεις στο σωστό δρόμο!

Να ζωγραφίσετε

Αν υπάρχει ένα πράγμα που λατρεύουν τα παιδιά, είναι να ζωγραφίζουν. Κι όχι μόνο στο χαρτί αλλά και στο τραπέζι, στον τοίχο, στο πάτωμα. Μια ασφαλής και δημιουργική εναλλακτική είναι οι ευφάνταστες ζωγραφιές στο frezyland.gr που περιμένουν από εσάς και τα παιδιά να γεμίσουν χρώματα! Και στο τέλος μπορείς αν θέλεις να τις αποθηκεύσεις και να τις τυπώσεις για να τις κολλήσεις στο δωμάτιό τους, στην κουζίνα ή όπου αλλού τραβάει η όρεξή σας!

Να διαβάσετε ένα ωραίο βιβλίο

Ένα παραμύθι ή ένα καλό βιβλίο μπορεί να κρατήσει υπέροχη συντροφιά και να περάσει μερικά όμορφα μηνύματα σε ένα παιδί. Μην ξεχνάμε ότι τα βιβλία μπορούν να διαμορφώσουν τη φαντασία και την προσωπικότητα ενός παιδιού. Οπότε τώρα είναι η στιγμή να επενδύσετε σε ένα καλό βιβλίο.

Να παίξετε παιχνίδια

Μιλώντας για ικανότητες, υπάρχουν πολλά παιχνίδια που βοηθούν τα παιδιά να εξασκήσουν την μνήμη τους, την παρατηρητικότητά τους και τη λογική τους σκέψη. Ψάξε για κουίζ και παζλ και πολλά άλλα παιχνίδια και αν έχεις το θάρρος κάντα κι εσύ για να δεις πόσο οξυμένες είναι οι δικές σου ικανότητες!

Ίσως μέσα από όλο αυτό το δημιουργικό ταξίδι ανακαλύψεις ταλέντα ή δεξιότητες που δεν ήξερες ότι έχουν τα παιδιά σου -ή και εσύ! Ποτέ δεν είναι αργά να βρεις την κλίση σου σωστά;