8 ώρες χωρίς Facebook, Instagram, Messenger και WhatsApp μείναμε χτες από το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα. Πήραμε μία «γεύση» από το πως θα ήταν μία ψηφιακή αποκάλυψη, κάτι που δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα αντιμετωπίζαμε. Το πρωτοφανές ‘blackout‘ μπορεί για κάποιους να μην ήταν τίποτα παραπάνω από μερικές ώρες βαρεμάρας, ωστόσο για κάποιους άλλους ήταν μία συνθήκη εξαιρετικά επιζήμια για την επιχείρησή τους.

Ειδικά, για τον ‘αφέντη’ του σπιτιού, τον Mark Zuckerberg, ο οποίος είδε την μετοχή του Facebook να πέφτει 6 ολόκληρες μονάδες. Αυτό, μεταφράζεται σε χαμένα έσοδα τουλάχιστον 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ίδιος έσπευσε άμεσα να επικοινωνήσει με τους χρήστες της πλατφόρμας με το που επανήλθε, ζητώντας συγγνώμη που δεν ήταν διαθέσιμα τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το facebook, το Instagram, το Whatsapp και το Messenger, επανέρχονται online τώρα. Συγγνώμη για την αναστάτωση σήμερα. Ξέρω πόσο βασίζεστε στις υπηρεσίες μας για να παραμένετε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεστε», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ.

Ταυτόχρονα, πολλές επιχειρήσεις έμειναν χωρίς social media, εργαλείο σημαντικό για την προώθηση της δουλειάς τους, γεγονός που μεταφράστηκε σε διαφυγόντα κέρδη και για τους ίδιους.

Γέλιο προκάλεσε το γεγονός ότι επιχειρήσεις και χρήστες στράφηκαν στο Twitter για να επικοινωνήσουν με το κοινό τους. Μεταξύ τους, μέχρι και τα επίσημα προφίλ των ίδιων των Facebook, Instagram, Messenger και WhatsApp.

Ενδιαφέρον θα είναι το τι επιφυλάσσει το μέλλον, τώρα που είδαμε ότι δεν είναι δεδομένον ότι θα είναι πάντα διαθέσιμα τα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούμε. Αναμένουμε να δούμε εάν θα λάβουν μεγαλύτερο έδαφος λιγότερο δημοφιλής πλατφόρμες, ώστε να υπάρχουν εναλλακτικές σε περίπτωση ενός νέου blackout.

Μέσα όπως το Twitter, το Tiktok, το Telegram καθώς και η υπηρεσία μηνυμάτων Viber, είδαν χτες μεγαλύτερη κινητικότητα από ποτέ, καθώς οι «εθισμένοι» στο περιεχόμενο χρήστες, έπρεπε να πάρουν κάπως την ψηφιακή τους «δόση» και μετανάστευσαν σε εναλλακτικές πλατφόρμες για να περάσουν το βράδυ τους.

Δείτε ακόμη: Νέο Update του Twitter – Θα επιλέγουμε ποιοι θα σχολιάζουν ακόμη και αν έχει γίνει ήδη το tweet