Ποιος δεν θα ήθελε να μένει σε μία μικρή πόλη, στην επαρχία με τον καθαρό αέρα και την εξοχή στα πόδια σου; Εάν έχουν σηκώσει τα χέρια εκεί στο βάθος κάποιοι νεαροί και νεαρές θα πούμε πως τους καταλαβαίνουμε και τους νιώθουμε. Το dating σε περιοχές με λίγους ή όχι και τόσους πολλούς μόνιμους κατοίκους είναι κάτι που χρειάζεται υπομονή αφού δεν είναι όλα ιδανικά. Σίγουρα μπορείς να βρεις τον έρωτα της ζωής σου άμα το θέλει και η μοίρα, αλλά γενικότερα τα πράγματα είναι λίγο… ζόρικα.

Οι επιλογές είναι πολύ μικρές
Μικρή πόλη, ανάλογη και η ποσότητα. Μπορεί να υπάρχουν εξαιρετικά παιδιά, αλλά όπως και να το κάνεις δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός για να “ελιχθείς”. Και να μπεις στο αμάξι και να πας στη διπλανή πόλη και πάλι είναι απίθανο να μην πετύχεις κάποιον που ξέρει το όνομά σου. Και το επίθετο.

Τους ξέρεις όλους από την παιδική ηλικία
Σε θυμούνται όταν τραγούδησες πιτσιρίκα στη σχολική γιορτή και είχες ξεχάσει τα λόγια σου. Όταν είχες πέσει στο τρέξιμο και είχες σκίσει το γόνατό σου. Όταν τσακώθηκες άσχημα με τον αδελφό σου μπροστά σε όλο το σχολείο. Αυτό την ίδια στιγμή σημαίνει πως υπάρχει μία παραπάνω οικειότητα, αλλά δεν υπάρχει και η γοητεία που έχει το άγνωστο και η ανακάλυψή του.

Οι ιστορίες που κυκλοφορούν είναι ατελείωτες
Πολλές παραφουσκωμένες σε σημείο που μοιάζουν με ταινία φαντασίας. Λίγο αλατοπίπερο να πέσει παραπάνω από κάποιον “γαμπρό” που πληγώθηκε από μία σχέση και καταλήγεις να είσαι η τρελή ή η bitch της περιοχής. Κάποιες φήμες βασίζονται σε ψήγματα αλήθειας, αλλά η υπερβολή στην επαρχία πολλές φορές ξεφεύγει…

Όλοι ξέρουν που είσαι κάθε στιγμή
Το Facebook των μικρών πόλεων είναι οι γιαγιάδες/μανάδες κάποιας ηλικίας που έχουν το χάρισμα ενώ μαγειρεύουν την ίδια στιγμή να γνωρίζουν πως πέρασες έξω από την πόρτα τους και πας προς το μέρος όπου δίνουν ραντεβού τα ζευγαράκια. Για να γλυτώσεις από τον Big… Sister της επαρχίας πρέπει να έχεις ικανότητες λοκατζή και να γλυστράς στο σκοτάδι χωρίς να σε αντιλαμβάνεται ο “εχθρός”.

Σχεδόν πάντα επιστρέφεις σε κάποιον που είχες γνωρίσει παλιότερα
Είπαμε μικρές οι επιλογές, άρα κάποια στιγμή αφού έχει γίνει ένας πρώτος κύκλος γνωριμιών, ξαναρχίζει(ς) από την αρχή. Και μπορείς να βρεθείς με το παιδί που είχατε φευγαλέα γνωριστεί στην 3η Λυκείου και από τότε έχουν περάσει 10 χρόνια!

Τα “δράματα” καιροφυλακτούν παντού
Όταν βγαίνεις για ραντεβού και πέφτεις επάνω στον πρώην με τη νέα του σχέση, που όμως δεν σε έχει ξεπεράσει ακόμα, τότε αυτό είναι το ιδανικό material που έχει γεμίσει σελίδων επί σελίδων για βιβλία με ανεκπλήρωτους έρωτες και μεγάλα πάθη που στράβωσαν επικίνδυνα. Στην επαρχία πάντα καταγράφονται πολύ φορτισμένες και μπερδεμένες ερωτικές καταστάσεις…

Κάθε σχέση σου γίνεται γνωστή σε χρόνο μηδέν
Λες και βγαίνει ανακοινωθέν. Πλέον είσαι η Μαίρη που βγαίνει με το γιο του κυρ Βασίλη και πλέον η νέα σου σχέση μπαίνει στο μικροσκόπιο και λες και έχουν όλοι ένα λόγο σ’ αυτή. Και πρέπει να μαθαίνουν νέα σε ημερήσια βάση. Μέχρι που άμα σε πετύχουν στο δρόμο θα σε ρωτήσουν “πως τα πάτε;” χωρίς κανένα ενδοιασμό!