Εάν γέμιζες τετράδια με καρδούλες και έγραφες τα καλύτερα ρομαντικά σενάρια, έχουμε να σου πούμε ένα μόνο πράγμα. Welcome to reality, κοινώς είναι καιρός να αφήσεις για πολύ μικρότερες ηλικίες το αθώο και αφελές παρουσιαστικό και σκεπτικό και να δεις τα πράγματα στη σωστή, κυνική τους διάσταση. Δεν είπαμε να γίνεις μία “bitch” (αν και χρειάζεται κάποιες φορές…) αλλά να καταλάβεις πως με μία πιο ρεαλιστική στάση θα είσαι πολύ καλύτερα. Εάν πέρασες κάποια μεγάλη απογοήτευση τότε σίγουρα αυτή η στάση ζωής ήρθε από μόνη της και λίγο πιο απότομα απ’ ότι περίμενες…

Θα ξεχωρίζεις τους σκάρτους από μακριά
Μαθαίνεις να καταλαβαίνεις καλύτερα τους άντρες που “φωνάζουν” “ακατάλληλος, ανώριμος, περαστικός κλπ.”. Έτσι δε θα παιδεύεσαι να βρεις το καλύτερο σ’ έναν άντρα αφού αυτό δεν υπάρχει. Πριν δεν ήξερες να ξεχωρίζεις τα σημάδια, αλλά πλέον θα τα εντοπίζεις με την πρώτη. Και οι “σκάρτοι” θα παίρνουν πόδι.

Δεν θα είσαι πλέον ευκολόπιστη
Οι άντρες θα πρέπει να αγωνίζονται για κερδίσουν την εμπιστοσύνη σου, δεν θα τους τη χαρίζεις. Και αυτό σημαίνει πως δεν θα τσαλαπατήσει κανείς πλέον επάνω στα συναισθήματά σου. Αυτός που θα έχει πρώτα αγωνιστεί για να σε κερδίσει, μετά θα εκτιμήσει κάθε λεπτό μαζί σου.

Θα βρεις την ανεξαρτησία σου 
Δεν θα ξεροσταλιάζεις περιμένοντας τη μοίρα να σου φέρει τον άντρα που θα σου αλλάξει τη ζωή. Μέχρι να γίνει αυτό μπορείς να ζήσεις ανεξάρτητη και να κάνεις φανταστικά πράγματα και μόνη σου, με τα πνευμόνια σου γεμάτα αυτοπεποίθηση.

Θα μάθεις από τα λάθη σου 
Δεν κατηγορείς πλέον τους άλλους. Δεν είναι ο περίφημος “μα****μαγνήτης” αυτός που φταίει για όλα. Πλέον θα κοιτάξεις τα πράγματα κατάματα και θα είσαι πιο υπεύθυνη από ποτέ.

Οι πρώην, θα μείνουν πρώην 
Δεν θα έχεις χρόνο για να ακούσεις χίλιες δυο δικαιολογίες και κλαψουρίσματα για να τους συγχωρέσεις. Οι δεύτερες και οι τρίτες ευκαιρίες είναι πισωγυρίσματα και δεν έχεις χρόνο για χάσιμο.

Πλέον ξέρεις το ρίσκο του “dating” 
Πολύ απλά όποιος παθαίνει, μαθαίνει. Έτσι δεν θα παίρνεις πλέον “ελαφρά την καρδία” αυτή την διαδικασία και θα είσαι πιο καλά προετοιμασμένη. Δεν θα ανοίγεσαι εύκολα, αλλά μόνο εκεί που βλέπεις πως αξίζει και υπάρχει μέλλον.

Είσαι και μόνη σου καλά 
Εάν τα έχεις καλά με τον single εαυτό σου, οι πιθανότητες να βρεις έναν καλό single τύπο μεγαλώνουν με γεωμετρική πρόοδο. Όσο πιο ευάλωτη και ανυποψίαστη είσαι, τότε πιο πιθανό είναι να τραβήξεις όλους τους λάθος τύπους. Εάν αισθάνεσαι καλά με την single ζωή σου, τόσο καλύτερες μέρες θα έρθουν και σίγουρα καλύτερες σχέσεις.