Είναι αμέτρητες οι κρέμες και τα λοιπά προϊόντα στην αγορά που υπόσχονται ιδανική φροντίδα στο δέρμα σου ωστόσο υπάρχουν και συγκεκριμένες τροφές που μπορούν πριν απ’ αυτά να το βοηθήσουν να μένει καθαρό και να κάνουν τη διαφορά. Μπορείς να τις εντάξεις στη διατροφή σου και θα δεις πως θα σε βοηθήσουν.

1. Σολωμός-τόνος
Δηλαδή τα ψάρια που είναι πλούσια στα περίφημα Ω3 λιπαρά. Μπορούν να ωφελήσουν την επιδερμίδα και γεμίζουν το σώμα σου με βιοτίνη, μία βιταμίνη Β που την θέλεις σε μεγάλα αποθέματα για να διατηρείται λαμπερή.

2. Σπόροι κία
Οι σπόροι από το φυτό κία (chia) είναι πλούσιοι σε λιπαρά οξέα που προστατεύουν την επιδερμίδα. Αυτό που χρειάζεται προσοχή είναι πως πρέπει να τους μουλιάζετε πρώτα πριν τους καταναλώσετε γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας προκαλέσουν δυσφαγία.

3. Γλυκοπατάτα
Πλούσια σε βιταμίνη Α γεμίζει το σώμα με πολύ νερό διατηρώντας την επιδερμίδα φρέσκια και ενυδατωμένη.

4. Aμύγδαλα
Εκτός από να τη διατηρούν λαμπερή, τα αμύγδαλα διαθέτουν βιταμίνη Ε που προστατεύουν την επιδερμίδα από τον ήλιο.

5. Ηλιόσπορος
Ναι αυτός ο μικρός σπόρος μπορεί να αποδειχθεί θαυματουργός στην προσπάθειά σου να διατηρήσεις καθαρό το δέρμα σου. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε και μπορεί να αποτελέσει ασπίδα σε όλους τους εχθρούς του περιβάλλοντος που στοχεύουν στην επιδερμίδα σου.

6. Σύνθετοι υδατάνθρακες
Αντικατέστησε τα ζυμαρικά και το ρύζι με σύνθετους υδατάνθρακες, δηλαδή καστανό ρύζι, κινόα, φασόλια, κριθάρι. Τα επεξεργασμένα φαγητά μπορούν να αυξήσουν τις φλεγμονές και τα ανεπιθύμητα “φουντώματα” της επιδερμίδας.

7. Χυμός πορτοκαλιού
Ενυδάτωση και βιταμίνη C. Ένα τέλειο αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα του δέρματός και παράγει το αγαπημένο κολλαγόνο, το είδος της πρωτείνης που λατρεύει το δέρμα.