Όπως ήδη γνωρίζεις το Σίδνεϊ ή Σύδνεϋ είναι η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας αλλά πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας της πολυπληθέστερης πολιτείας της Ωκεανίας. Από αρκετά μικρή ηλικία έχεις ήδη μάθει πως τα βασικά χαρακτηριστικά της μαγικής αυτής πόλης είναι το βαθύ φυσικό του λιμάνι, η γέφυρα του λιμανιού και το επιβλητικό κτίριο της όπερας. Θέλεις να τα ανακαλύψουμε μαζί;

Capture

Κολύμπησε στην πιο Instagrammική πισίνα, την Bondi Icebergs Pool. Πρόκεται για μια πισίνα 50 μέτρων με θαλασσινό νερό ποου είναι η πιο διάσημη σε όλο το Σίδνεϊ. Επίσης είναι ιδανική για όσους αγαπούν τον ήλιο καθώς μπορούν να κάνουν ανενόχλητοι ηλιοθεραπεία.

Capture

Ανέβα στη γέφυλα του λιμανιού του Sydney. Γιατί; Γιατί από εκεί μπορεί να δεις όλο την πόλη και είναι κάτι που θα σε εντυπωσιάσει. Μπορείς να επιλέξεις την γρήγορη διαδρομή αν βιάζεσαι το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι θα εντυπωσιαστείς με το μεγαλείο.

Capture

Capture

Εμπνευσμένη από τη μαγεία και τα χρώματα του Σίδνεϊ η νέα παλέτα της Essence έρχεται για να σε παρασύρει σε έναν κόσμο χρωμάτων. Δοκίμασε τους πιο απίθανους συνδυασμους και βγάλε τις πιο όμορφες φωτογραφίες σου. Μπορείς να δώσεις βάθος στο καπάκι του ματιού σου χρησιμοποιώντας από σκούρο μπορντώ μέχρι ανοιχτό ροζ αλλά και φυσικά να παίξεις με σκιες όπως μπλε και χρυσοπράσινες.

Capture

Πέταξε πάνω από την κοιλάδα Camden με ένα αερόστατο. Έτσι θα μπορείς να θαυμάσεις την πόλη από ψηλά την ώρα που ο ήλιος ανατέλει. Η μοναδική αυτή εμπειρία έχει διάρκεια τρεις ώρες και ξεκινάει από τις 4 το πρωί οπότε καλό είναι να μην παραλείψεις το πρωινό.

Capture

Πιες τοπικές μπύρες στο Young Henrys. Το Young Henrys είναι μια τοπική μπύρα που θα βρείτε στις καλύτερες παμπ της πόλης αλλά και τα μπαρ της περιοχής. Έτσι μπορείς να απολαύσεις την παγωμένη μπύρα σου απευθείας στο ζυθοποιείο καθώς το Newtown πρόκειται για ένα μποεμ προάστιο με αρκετά ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Capture

Αναζήτησε την κρυμμένη όαση του Wendy’s Secret Lavender Bay. Πιο συγκεκριμένα αυτός ο μυστικός κήπος έχει θέα στη γέφυρα στο Λιμάνι και άνηκε στον Brett Whiteley. Το 1992 και μετά τον θάνατο του η Wendy αποφάσισε να δημιουργήσει μια όαση προσκαλώντας τους ντόπιους αλλά και τους τουρίστες να απολαύσουν το πικ νικ τους εκεί.

Capture

Κάνε kayak κάτω από το Coathanger. Εκεί η μέρα ξεκινάει από νωρίς καθώς με την ανατολή του ήλιου έχεις την δυνατότητα να τραβήξεις καταπληκτικές φωτογραφίες που θα κάνουν τους φίλους σου να παραμιλούν από την ομορφιά του τοπίου. Το πιο σημαντικό είναι πως η Laura και ο Ben Stone κανονίζουν εβδομαδιαίες περιηγήσεις τα πρωινά, την ώρα δηλαδή που δεν έχει καθόλου κύμα και οι πρώτες ακτίνες αγκαλιάζουν την Όπερα.

Capture

Δοκίμασε να κάνεις Surf στο Bondi Beach. Το Surfing στο Bondi είναι κυριολεκτικά must για όλους όσους αγαπούν το συγκεκριμένο άθλημα. Αν γνωρίζεις ήδη τα βασικά τότε πάρε τη σανίδα σου και ξεκίνα να δαμάζεις τα κύματα. Από την άλλη αν τώρα κάνεις τα πρώτα σου βήματα στον χώρο τότε να έρεις πως υπάρχει σχολή που μέσα σε δύο ώρες θα σου μάθει τα βασικά ξεκινώντας από τα σημεία ασφάλειας. Και αν φοβάσαι τόσο πολύ να ξέρεις πως στην αρχή το μάθημα ξεκινάει από την άμμο. Γιατί να μη το δοκιμάσεις λοιπόν;

 About The Author