Ήσασταν το τέλειο ζευγάρι και ερωτευτήκατε ο ένας τον άλλον αληθινά. Όμως, τον τελευταίο καιρό παρατηρείς πως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν μοιάζουν όλα τόσο τέλεια, όμως οι υπέροχες αναμνήσεις σας, δεν σε αφήνουν να δεις την αλήθεια. Η συμπεριφορά του δεν έχει αλλάξει τυχαία, μα γιατί ίσως δεν θέλει πια να είναι σε σχέση μαζί σου και ψάχνει νέες διεξόδους για την ζωή του. Πλέον, δεν χωράς πια στο πρόγραμμα του και νιώθεις ότι έχει απομακρυνθεί από εσένα.

Διάβασε τα παρακάτω σημάδια ότι δεν θέλει πια να είναι σε σχέση μαζί σου και δες εάν το ένστικό σου είχε «πέσει μέσα».

1. Δεν του αρέσει πια να εκφράζει τον έρωτά του δημόσια

Πας να τον φιλήσεις ενώ είστε σε εξωτερικό χώρο και σου λέει ότι σας βλέπει κόσμος. Δεν έχει άδικο, αλλά παλιά δεν τον ενοχλούσε, ενώ δεν έκανες και κάποια υπερβολική κίνηση, ήθελες μόνο ένα απλό φιλί. Επίσης, παλιά σου έπιανε το χέρι και περπατάγατε πιασμένοι, μα παρατηρείς πως έχει καιρό να το κάνει. Μπορεί να μην τα κάνει εσκεμμένα, απλώς δεν του «βγαίνει» πια. Και κάτι δείχνει αυτό…

2. Μονίμως είναι απασχολημένο το μυαλό του με κάτι άλλο

Συνέχεια σε βάζει σε αναμονή, καθώς πάντα με κάτι άλλο ασχολείται. Την μία είναι κάτι στο σπίτι, την άλλη ασχολείται με κάτι στην δουλειά, την άλλη θέλει ένας φίλος του παρέα για το τάδε πράγμα. Συνεχώς αναβάλει πράγματα που έχετε σχεδιάσει για το μέλλον για όχι τόσο σημαντικούς λόγους. Αυτό σε κάνει να καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι στις προτεραιότητές του πια.

3. Του έχουν τελειώσει τα θέματα για συζήτηση

Έχεις παρατηρήσει ότι πλέον εσύ ανοίγεις τις περισσότερες κουβέντες που κάνετε. Όταν τελειώνετε την μία συζήτηση, δεν έχει και πολλά να πει. Για να μιλήσετε για την δική του ζωή, αυτό προκύπτει μετά από δικές σου ερωτήσεις του στιλ «πως πήγε η δουλειά αυτήν την εβδομάδα;», «τι κάνει ο φίλος σου ο τάδε», «τι θα κάνεις αναφορικά με εκείνο το θέμα;». Δεν του βγαίνει πια να σου ανοίγεται και να δημιουργεί θέματα προς συζήτηση, έτσι αφήνει εσένα να αναλάβεις όλον τον κόπο του να καθοδηγείς τις συζητήσεις. Ένα από τα πιο τρανταχτά σημάδια ότι κάτι πάει λάθος και ίσως δεν σε θέλει πια.

4. Σε κατηγορεί για οτιδήποτε συμβαίνει

Προκύπτει ένας τσακωμός μεταξύ σας, στον οποίον ξεκάθαρα φταίτε και οι δύο. Εκείνος, όμως, κατηγορεί μόνο εσένα, μάλιστα στα πράγματα που έκανε/κάνει και ο ίδιος. Μπορεί να σου μίλησε άσχημα, ή να έκανε κάτι λάθος, εσύ να νευρίασες/απογοητεύτηκες και να χάλασε το κέφι της βραδιάς. Και εκείνος αρχίζει να ρίχνει όλο το φταίξιμο σε εσένα και να σε κάνει να νιώθεις τύψεις. Προσπαθεί να ακυρώσει τα συναισθήματά σου και να σε βγάλει τρελή και υπερβολική. Μην πέσεις στην παγίδα του, εκείνος είναι που έχει το πρόβλημα, και το πρόβλημα του είναι ότι δεν θέλει να είστε πια σε σχέση.

Εάν έχεις φτάσει σε σημείο να κατηγορείς και εσύ η ίδια τον εαυτό σου ότι π.χ. «είσαι υπερευαίσθητη» ή «υπερβολική» τότε το άτομο αυτό έχει φτάσει σε σημείο να σε χειρίζεται ψυχολογικά.

δεν θέλει πια

5. Περνάει «από κόσκινο» ότι του λες 

Του μιλάς για τις απόψεις σου πάνω σε συγκεκριμένα θέματα και σπεύδει αμέσως να σου κάνει αντίλογο. Τότε συνειδητοποιείς ότι εάν έκανε την ακριβώς ίδια συζήτηση με έναν φίλο του, θα άκουγε ήρεμα τι θα του έλεγε ο συνομιλητής του, χωρίς να έχει πρόβλημα. Εσένα, ειδικά όταν μιλάς για κάτι κοινωνικό/πολιτικό/επιστημονικό, σου ζητάει αποδείξεις για τα λεγόμενά σου. Του λες την γνώμη σου και μπορεί να φτάσει μέχρι και να σε προσβάλει, επειδή διαφωνεί.

Αυτό δεν συμβαίνει επειδή όντως έχετε τόσο διαφορετικές απόψεις – μην ξεχνάς εξάλλου πως παλιά, μία χαρά τα βρίσκατε. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν θέλει να συναναστρέφεται πια μαζί σου και ό,τι κάνεις τον εκνευρίζει. Δεν είναι το κατάλληλο άτομο για να έχεις δίπλα σου, αξίζεις καλύτερα.

6. Δεν σε υποστηρίζει όσο παλιά

Του μιλάς για τα μελλοντικά σου σχέδια, για τις αποφάσεις σου, για τις επιλογές σου και έχει μονίμως και από μία ένσταση. Σχεδόν σου επιβάλλει την δική του γνώμη. Δεν είναι κακό να διαφωνούν τα ζευγάρια, κάθε άλλο, είναι σημαντικό να υπάρχει ειλικρίνεια και να έχετε και οι δύο το θάρρος της γνώμης σας. Αλλά στο τέλος της ημέρας, θα πρέπει να υποστηρίξει την επιλογή που εσύ θεωρείς σωστή για τον εαυτό σου γιατί αυτό κάνουν τα ζευγάρια.

7. Βρίσκει δικαιολογίες για να λείπει συνεχώς/για να μην μιλάτε

Δούλευε πολύ όλη μέρα και «δεν πρόλαβε να σου στείλει». Ήταν διακοπές με τους φίλους του και «δεν είχε μπαταρία». Βγήκε για μία μπύρα με τους συνάδελφους και τώρα «είναι κουρασμένος» για να έρθει να κοιμηθείτε μαζί. Οι λόγοι αυτοί φυσικά μπορούν να είναι και αληθινοί, αλλά όταν αρχίζουν και γίνονται ο κανόνας και όχι η εξαίρεση τότε κάτι άλλο συμβαίνει. Σε αποφεύγει και δεν θέλει πια να περνάει τόσο χρόνο μαζί σου όσο πριν. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να νιώθεις ανεπιθύμητη στην ίδια σου την σχέση. Άνοιξε τα μάτια σου όσο προλαβαίνεις.

8. Αισθάνεσαι ότι κάτι πάει λάθος – Το ένστικτο σου βαράει κόκκινο

Το ένστικτο μας καμια φορά είναι αλάνθαστο. Μπορεί εκείνος να σε καθυσηχάζει και να σου λέει πως όλα πάνε τέλεια μεταξύ σας αλλά δεν μπορείς να βγάλεις από το μυαλό σου ότι κάτι πάει λάθος. Παρατηρείς μικρά σημάδια, μα, μετά προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου πως υπερβάλλεις. Δεν υπερβάλλεις, έχεις δίκιο. Μην ξεχνάς ότι οι περισσότεροι χωρισμοί από μακροχρόνιες σχέσεις συμβαίνουν σε περιόδους που φαινομενικά όλα πάνε καλά, καθώς ο άλλος τότε νιώθει ότι έχει την δύναμη να σε βγάλει από την ζωή του και να συνεχίσει. Όταν δεν τα πάτε καλά, τότε καταλαβαίνει πόσο σημαντικό κεφάλαιο ήσουν στην ζωή του και πόσο εξαρτημένος είναι από την σχέση σας, έτσι δεν τολμάει να σε χάσει.

Εάν μία μέρα ξαφνικά σου πει να το τελειώσετε, μην παραξενευτείς που ήσασταν καλά. Για εκείνον, ήταν μία σκέψη που τριγύριζε στο μυαλό του και απλά τώρα βρήκε το θάρρος να επικοινωνήσει. Δυστυχώς, πολλές σχέσεις έχουν ημερομηνία λήξης, μην θεωρήσεις ότι δεν σε αγαπούσε πια, απλώς ήρθε η ώρα να μεταβεί σε νέο κεφάλαιο.

Διαβάστε ακόμη: Τα 9 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να χωρίσεις – μα τα αγνοείς!

δεν θέλει πια

φωτογραφίες: pexels.com